Categorieën

Service

Weekendafsluiting Ketheltunnel

Weekendafsluiting Ketheltunnel
Nieuws

Weekendafsluiting Ketheltunnel

  • Redactie
  • 07-03-2020
  • Nieuws
Weekendafsluiting Ketheltunnel

SCHIEDAM - Rijkswaterstaat voert komend weekend onderhoud uit aan de Ketheltunnel. Tijdens het werk is de A4 in beide richtingen tussen het Kethelplein en Delft afgesloten.

De verbindingsweg vanaf de Beneluxtunnel naar Hoek van Holland is dan ook afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal tien minuten.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf vrijdag negen uur 's avonds tot maandag vijf uur in de ochtend. Het betreft onder meer de geluidsinstallatie in de tunnel. Dit gaat gepaard met het herhaaldelijk uitzenden van gesproken waarschuwingen. Om de omgeving niet te hinderen wordt dit overdag gedaan, zo meldt Rijkswaterstaat. De gesproken waarschuwingen kunnen worden genegeerd. Ook wordt het asfalt op de verbindingsweg gerepareerd.

Tijdens de afsluiting wordt het verkeer vanuit Schiedam omgeleid via knooppunt Kethelplein en de A20 naar de A13. Vanuit Delft en verder wordt het verkeer geleid via de Kruithuisweg N470 in Delft naar de snelweg A13. Beide omleidingsroutes zorgen voor een extra reistijd van maximaal tien minuten, aldus RWS.