Categorieën

Service

Wie geeft het olifantje zijn naam?

Wie geeft het olifantje zijn naam?
Nieuws

Wie geeft het olifantje zijn naam?

  • Redactie
  • 28-05-2021
  • Nieuws
Wie geeft het olifantje zijn naam?

Foto: Blijdorp


ROTTERDAM - Het gaat goed met het Aziatische olifantje dat op 5 mei is geboren, zo meldt Diergaarde Blijdorp. Maar het dier heeft nog geen naam. De dierentuin vraagt ook aan Schiedammers om mee te denken voor een toepasselijke naam.

"De kleine drinkt goed en groeit als kool", rapporteert Blijdorp. "Hij loopt al netjes mee met de kudde en rent zelfs al een beetje; een uitdaging voor moeder Bangka die hem goed in de gaten houdt. Ook gaat hij steeds meer onderzoeken en ontdekken: wat kan ik met mijn slurfje, hoe beweeg ik mijn oren, kan ik al klimmen? Al die nieuwe indrukken zijn natuurlijk vermoeiend. Hij slaapt dan ook nog veel." 

Bezoekers kunnen sinds kort weer op kraamvisite komen met een vantevoren online gereserveerd tijdslot en geldig toegangsbewijs. Als het olifantje niet buiten is (dat is ook afhankelijk van het weer), valt hij via de webcams te volgen.

Maar die naam, die is er nog niet. "Daarvoor roepen we iedereen op om mee te denken. Verzin een mooie Aziatische naam en geef aan waarom je voor deze naam hebt gekozen." Ieder die meedenkt voor een naam, maakt kans op een Meet & Greet met de dreumes en de olifantenverzorger èn een abonnement op de diergaarde.

Blijdorp heeft wat regels opgesteld waaraan de naam en de inzender moet voldoen. Alleen online insturen is mogelijk en dat kan tot maandagochtend 7 juni, tien uur. Het inzenden gaat via deze site. Medio juni wordt de gekozen naam bekendgemaakt. De naam heeft bij voorkeur een Aziatisch karakter, is niet meer dan drie lettergrepen lang en makkelijk te roepen. Blijdorp vraagt ook een motivatie te geven hoe tot de naam is gekomen.