Categorie├źn

Service

Wordt het Schiedamse hitterecord gebroken?

Wordt het Schiedamse hitterecord gebroken?
Nieuws

Wordt het Schiedamse hitterecord gebroken?

  • Redactie
  • 16-07-2022
  • Nieuws
Wordt het Schiedamse hitterecord gebroken?

SCHIEDAM - Het wordt dinsdag warmer in Schiedam. Maar of het warmer wordt dan ooit, daar durven de meteorologen, waaronder die van Weerplaza, zich nog niet aan te wagen.

Vanuit Spanje is warm weer op komst. Morgen kan dat in Frankrijk al voor temperaturen tegen de veertig graden zorgen - succes Tourrenners! In Nederland loopt het kwik dan ook op, tot zo'n 26 graden in onze regio. Met veel zon en weinig wind.

Maandag stoomt de hitte verder op naar het noorden. Weerplaza voorspelt dan 35 graden in het zuiden van ons land en zo'n 32 graden in Schiedam en omstreken. Dat betekent de eerste tropische dag van het jaar. Fietsen moet je dan niet meer willen, maar de coureurs in Frankrijk zullen afzien, ook als ze veel drinken en rustig aan doen.

Dinsdag blaast de warme föhn nog nadrukkelijker. Noord-Frankrijk: veertig graden, België haalt dat hier en daar ook. Nederland komt daar naar verwachting niet aan, maar 35 graden, dat zit er voor grote delen van het land wel in. Ook aan zee zal het kwik oplopen tot tropische temperaturen. Uitschieters in het zuiden zouden tot 38 graden kunnen gaan. In de stad is het warmer dan daarbuiten.

Vraag wordt dus of Schiedam het temperatuurrecord uit 2019, toen het net geen veertig graden werd aangetikt, zal breken. In ieder geval betekent het in de stad: de luiken zoveel mogelijk dichtdoen, is het niet in gedachten, dan in ieder geval de ramen verduisteren en de deuren dichthouden, waar mogelijk. En natuurlijk: veel drinken, en je gemak houden...

Zie ook dit artikel.