Categorieën

Service

Zo voorkom je dat je scooter gestolen wordt

Zo voorkom je dat je scooter gestolen wordt
Nieuws

Zo voorkom je dat je scooter gestolen wordt

  • Advertorial
  • 21-07-2022
  • Nieuws
Zo voorkom je dat je scooter gestolen wordt

SCHIEDAM - Het komt steeds vaker voor dat er scooters gestolen worden in de regio Rotterdam en de regio Schiedam. Jaarlijks worden er in Nederland zo’n vijftienduizend scooters gestolen en dat aantal neemt alleen maar toe. Ook in deze regio blijven de cijfers stijgen. Soms worden er wel drie diefstallen gemeld in een paar dagen tijd in dezelfde wijk. Van de gestolen scooters wordt slechts een kwart teruggevonden. Dus weg is weg geldt in de meeste gevallen. Verreweg de meeste scooters die gestolen worden zijn van het merk Piaggo. Het merk neemt veertig procent van de diefstallen voor zijn rekening. Het is natuurlijk geen pretje als je scooter gestolen wordt en daarom hebben we dit artikel geschreven. Lees snel verder als je wilt weten wat jij kunt doen op de kans op diefstal van je scooter zo klein mogelijk te maken. Is jouw scooter weggenomen? Klik hier om direct aangifte te doen van scooterdiefstal.

Kies voor een bewaakte stalling

Verreweg de meest veilige keuze is een bewaakte fietsenstalling. Daar staat je scooter altijd onder toeziend oog van een bewaker. NS heeft bij vrijwel elk groot station in de regio een bewaakte fietsenstalling. Je kunt er je scooter vaak gratis stallen. Ook zijn er in de regio Rotterdam en Schiedam onbewaakte fietsstallingen. Je scooter wordt dan niet bewaakt, maar staat wel overdekt en dat maakt het stelen al een stuk lastiger. Kies dus, waar mogelijk, ervoor om je scooter bij een stalling neer te zetten.

Gebruik degelijke sloten

Het gebruik van een degelijk slot of meerdere sloten helpt om dieven te ontmoedigen om jouw scooter te stelen. Over het algemeen gaan de dieven voor een makkelijke prooi en dat is een scooter zonder slot met keurmerk of een enkel slot. Zet je scooter het liefst met meerdere sloten vast. Het liefst aan een paal, want dan voorkom je dat je scooter met slot en al wordt ingeladen in een bakwagen en wordt afgevoerd. Een scooter moet verzekerd worden, en dat kan een hoop ellende voorkomen als je scooter gestolen wordt. De verzekeraar zal aangeven welke sloten worden goedgekeurd om de dekking bij diefstal te garanderen.

Schrik dieven af met een alarm

Je kunt er ook voor kiezen om een scooter met alarm aan te schaffen of een alarm op je scooter te laten installeren. Dat maakt het stelen van je scooter weer een stuk lastiger en vaak is een alarmlampje al genoeg om dieven met een grote boog om jouw scooter te laten lopen. Het is ook een veilig idee dat je meteen hoort als iemand aan je scooter komt. Zo krijgen ook vandalen die je scooter willen beschadigen geen kans en jaag je ze vanzelf weg met het alarm.

Voorkom schade door gebrek aan kennis

Naast dat het belangrijk is om je scooter veilig te stallen, is het ook belangrijk dat jijzelf veilig bent op je scooter. Officieel heb je een scooter rijbewijs nodig om op je scooter rond te mogen rijden. Tegenwoordig kost het best veel moeite om het behalen van het scooter rijbewijs in Rotterdam te realiseren. Je krijgt een pittig theorie examen en pas als je dat gehaald hebt kun je op voor je praktijk examen. Hulp nodig bij het studeren voor je scooter theorie? Je bent niet de enige! Klik hier voor meer informatie over het volgen van een cursus scooter theorie in het nabijgelegen Rotterdam. Naast het succesvol afleggen van een theorie examen ben je ook verplicht om praktijklessen te nemen voordat je je praktijkexamen mag afleggen. Wat er ook gebeurt, ga nooit zonder rijbewijs de weg op. Doe je dat toch en word je meerdere keren gesnapt, loop je namelijk de kans dat je scooter in beslag wordt genomen door de politie. Dat is natuurlijk zonde van je investering in je scooter en de moeite die je gestopt hebt in het slagen voor je scooter theorie bij het CBR. Weten hoe zo’n examen precies in z’n werk gaat? De website van het CBR beantwoordt al je vragen, je vindt deze pagina hier.