Categorie├źn

Service

Zoeken naar brokstukken vliegtuigje Sala

Zoeken naar brokstukken vliegtuigje Sala
Nieuws

Zoeken naar brokstukken vliegtuigje Sala

  • Redactie/Flashphoto
  • 31-01-2019
  • Nieuws
Zoeken naar brokstukken vliegtuigje Sala

Foto's: FlashphotoNL


ROTTERDAM - De hulpdiensten zijn gisteravond een zoekactie begonnen op de Maasvlakte. Zij zoeken naar het vliegtuig met de voetballer Sala aan boord, dat vorige week van de radar verdween op een vlucht tussen Nantes (Frankrijk) en Cardiff (Engeland).

Gisteren werd een brokstuk van een vliegtuig aangetroffen op de Maasvlakte. Overigens spoelden ook al twee kussens, waarschijnlijk uit het verongelukte toestel, aan op een Frans strand.

Onder andere de Kustwacht en het droneteam van de brandweer deden onderzoek. Nog niet duidelijk was of het daadwerkelijk om een brokstuk van een vliegtuig, laat staan het bewuste vliegtuigje is. Die vondst zal vandaag verder worden onderzocht door de luchtvaartpolitie.

Het droneteam van de brandweer maakte enkele 'zoekslagen' boven het strand. Dit team kan warmteverschil tot één graad waarnemen. Hiermee zouden eventuele andere brokstukken mogelijk zichtbaar worden.

Sala is een voetballer, 28 jaar geleden geboren in Argentinië. Deze maand maakte hij de overstap van zijn Franse club Nantes naar Cardiff. Sinds 21 januari is het vliegtuigje waarin hij samen met een piloot zat, vermist toen het het Kanaal overstak.