Categorieën

Service

Zomerschema vol op Rotterdamse luchthaven

Zomerschema vol op Rotterdamse luchthaven
Nieuws

Zomerschema vol op Rotterdamse luchthaven

  • Redactie
  • 28-06-2022
  • Nieuws
Zomerschema vol op Rotterdamse luchthaven

Het schema voor de zomer zit vol; foto: RTHA


REGIO - De laatste vrije plekken in het zomer vluchtschema van het vliegveld in Rotterdam zijn ingevuld. Daarmee zit het zomerschema helemaal vol.

Schiphol gaat vanwege personeelskrapte deze zomer minder vluchten faciliteren. Een aantal vluchten gaat naar Rotterdam. Luchtvaartmaatschappijen informeerden de afgelopen week welke mogelijkheden er zijn om vluchten via onder andere de regionale luchthaven uit te voeren. De belangstelling was hiervoor groot. De ruimte is vanwege de vergunning wel beperkt.

Corendon krijgt het grootste aantal nog vrije slots. Dat heeft de maatschappij vorige week bekend gemaakt. In juli en augustus verplaatst Corendon 150 vluchten van Schiphol naar Rotterdam. De overgebleven slots gaan naar TUI fly voor het grootste deel en naar kleinere maatschappijen.

De interesse voor de overgebleven slots op de luchthaven van Rotterdam was groot. Ook Rotterdam heeft te maken met personeelskrapte, maar kan het aantal toegewezen vluchten door de slot-coördinator in het schema invullen. Dit komt doordat een deel van de wintercapaciteit is overgeheveld naar de zomerperiode. Door Corona is er minder gevlogen in de winter. Deze situatie geldt alleen voor dit jaar.