Categorieën

Service

Zos-radio kan weer vooruit

Zos-radio kan weer vooruit
Nieuws

Zos-radio kan weer vooruit

  • Redactie
  • 15-09-2016
  • Nieuws
Zos-radio kan weer vooruit
SCHIEDAM - Zos-radio, de Schiedamse ziekenomroep, kan weer vooruit: Franciscus Vlietland blijft nog zeker twee jaar huisbaas en de uitzendngen in het ziekenhuis worden binnenkort hervat.

Eerder had het ziekenhuis de omroep te kennen gegeven dat deze op zoek moest naar nieuwe huisvesting. Zos-voorzitter Rolf Hartlief deed in maart een oproep in de raadsvergadering om mee om te kijken naar, na te denken over alternatieve huisvestiing. Hij stelde zijn hoop op een gemeentelijk pand.

Maar het liefst blijft de ziekenomroep in of direct bij het ziekenhuis, zo zegt ook medewerker John Weimar vandaag. "Dat is toch ons bestaansrecht: dicht op het ziekenhuis te zitten, te berichten over wat er plaatsvindt, uit te zenden met en voor zieken en personeel." Zos-radio doet dit nu vanuit een portocabin op het ziekenhuisterrein. Niet ideaal, zoals Hartlief eerder aangaf, maar naar nu blijkt toch de plek waarop de ziekenomroep het liefst zit.

Want Zos-radio had ondertussen een alternatieve plek gevonden: het mocht voor een huur die goed was op te hoesten, terecht in de Sporthal Margriet. Niet ver van het ziekenhuis.

Toen deed Franciscus Vlietland echter alsnog het aanbod om te blijven. "Voor twee jaar kunnen we nu weer huren", aldus Weimar. Zos-radio gaat in op dat aanbod, juist vanwege de nauwe relatie met het ziekenhuis, zo stelt een tevreden Weimar. "We zullen de mensen van de Sporthal Margriet heel vriendelijk bedanken voor hun aanbod."

Binnenkort zal Zos-radio ook weer in het ziekenhuis te horen zijn, via kanaal 35. Begin vorige maand werd duidelijk dat de omroep tijdelijk niet te beluisteren was voor zijn allereerste doelgroep, de zieken in het Vlietland. Dat kwam door de installatie van nieuwe tv-toestellen in het ziekenhuis. Nu is bekend geworden dat de plaatsing en inregeling van de honderden nieuwe toestellen de afronding nadert: vanaf 22 september zijn de uitzendingen van Zos-radio ook in het ziekenhuis weer eenvoudig te beluisteren.