Agenda

Zaterdag 7 augustus

07-08-2021 Agenda

SCHIEDAM - De agenda biedt alle Schiedamse verenigingen en non-profit organisaties een podium om hun activiteiten onder de aandacht te brengen. Berichten hiervoor kun je mailen naar E: redactie@Schiedam24.nl. Op zaterdag 7 augustus onder meer:

Zomerfestijn Groenoord

Gezellige zaterdagmiddagen met muziek, knutselen, ijsjes en waterpret. Van 12.00 tot 18.00 uur. Johan Strausplein – contact: Jeffrey Riedewald – 06 81031247.

Wenneker Cinema

20.00 uur: Effacer l'historique
20.30 uur: Supernova

Fotofestival

Het achtste Fotofestival Schiedam heeft tot thema ‘Our Planet, Our Future’. De veranderingen in de wereld van nu staan hierin centraal.
De programmering omvat zowel grote gevestigde namen, zoals de fotografen van National Geographic, als jong aanstormend talent. Te noemen zijn Lori Nix & Kathleen Gerber, Alain Schroeder, Ralph Pace, Jo-Ann Macarthur, Bence Mate, Luis Tato, en vele anderen. Verwacht een verzameling van verschillende genres. Deze worden geëxposeerd op een vernieuwende manier, in ruimtelijke installaties, anders dan de typische foto aan de muur. Verder worden de winnaars van de ‘Open Call’ bekend gemaakt en wordt het werk van jong Instagram talent geëxposeerd, dat ons een kijkje biedt in de wereld van digitale kunst.
De exposities zijn te zien op het Dirkzwager Terrein, in een grote loods die Coronaproef te bezoeken is. Van tien tot zes, toegang: vier euro.

De Walvisch

De museummolen is de bezoeken tussen elf en vijf. Reserveren via E: dewalvisch@jenevermuseum.nl of T: 010 - 426 76 75.
Toegang: € 7,50 (jongeren € 5,00, kinderen gratis).

Korenbeurs

Kunstenaar en globetrotter Jan van der Lans toont zijn werk in de Korenbeurs. Dat doet hij onder de noemer ‘Omzwervingen van Krasslansky’. Het is de neerslag van zijn vele reizen, onder meer stroomopwaarts langs de Amazone en dwars door de Sahara. In de Korenbeurs hangen abstract expressionistische stukken, maar ook figuratief werk met absurdistische trekjes. Te zien in de bieb van tien tot vijf.

Kijkdepot

In de recent gerestaureerde Havenkerk in Schiedam heeft het Stedelijk Museum Schiedam een ‘kijkdepot’ ingericht. Daar is de historische collectie van de stad te bekijken, terwijl het museum onderzoek doet naar de herkomst.
Ruim 5.500 stukken komen uit het depot. Het museum gaat ze per thema - denk aan visserij, religie, ondernemen en stedenbouw - bekijken. Geïnteresseerden met bijzondere kennis op een bepaald gebied worden bijzonder uitgenodigd een bijdrage te leveren met hun verhalen over items. Van elf tot vijf geopend.

Kunst Werkt

‘We maken onze wereld naar wie we zijn. De wereld maakt ons wie we zijn.’ Onder dat motto tonen 21 kunstenaars uit de regio hun werk in de
expositie 'Gezichtsveld'. Zij doen dit op uitnodiging van Kunst Werkt, in Ruimte in Beweging in de Boterstraat, vandaag van een tot vijf geopend.
Deelnemende kunstenaars: Judith Aardse, Karin van As, Marita Beukers, Mirjam Boomert, Ilona Bruins, Gerrit Bruins, Pim van Halem, willem van hest, Aldo Hoeben, Inge Hoefnagel, Carine Hooykaas, Friedie Kloen, Yvon Koopman, Ton Krijnen, Zhanhong Liao, Magriet Mostert, Jolanda Peeters, Frances Raboen, Pauline Tonkens, Rob van der Ven en Andie Wieringa.

Open Art Exchange

'The unexpected universe' het de expositie van het werk van Sanda Amadou. De kunstenaar uit Benin toont schilderijen, tekeningen en collages. The unexpected universe is een grotendeels zwart-witte wereld met een zweem van kleur, ergens tussen realiteit en fantasie.
Van tien tot zes te zien op Hoogstraat 85.

Jenevermuseum

In de Expositiezaal is 'Jenever in de Wereld, De verleiding van jenever' zie zien. In de onlangs vergrootte zaal is de verbreiding en verspreiding van jenever in de wereld te zien. "U kunt daar met eigen ogen zien hoe ver de invloed van Schiedam en zijn jenever reikt." Recent is het thema 'Jenever in Nederlands-Indië' tussen 1850 en 1940 toegevoegd. Verder is er natuurlijk de branderij en twee zalen met de vaste opstelling over de historie van de jeneverindustrie, het proces, de mensen die er werken en de maatschappelijke betekenis ervan.
Van elf tot vijf na reservering (E: receptie@jenevermuseum.nl) te bezoeken; kosten: 12,50 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Stadscocon

Tussen de zuilen van de Sint Janskerk installeerde Florentijn Hofman de Stadscocon, een opblaasbare installatie waar je als bezoeker in mag.
De kerk is tussen elf en vijf open. Reserveren van een gratis tijdslot is nodig, klik daarvoor hier.