Euroscoop bouwt in Den Haag-Ypenburg

05-03-2019 Uit Redactie

Architectentekening van de bios in Ypenburg


SCHIEDAM - Euroscoop breidt uit. In Den Haag is het bedrijf begonnen met de bouw van een nieuwe bioscoop bij station Ypenburg.

Het complex zal als het in de zomer van volgend jaar klaar is, 2379 zitplaatsen tellen, verdeeld over vijf verdiepingen en tien zalen.

Daarmee is de Haagse bioscoop iets kleiner dan die in Schiedam, met elf zalen en 2600 stoelen. Met de bouw -  net als in Schiedam door projectontwikkelaar Argos - heeft Euroscoop zijn 'bereik' in dit deel van het land wel zo'n beetje op orde. Eerder stelde Euroscoop voor zijn Schiedamse bioscoop te mikken op een publiek op maximaal twintig minuten reizen van de bios; tussen de stations Ypenburg en Schiedam-Centrum, waar beide vestigingen dicht bij liggen, is het volgens de ANWB twintig kilometer en 24 minuten reizen met de auto. Iedereen in een cirkel vanaf Leiden via Gouda naar Spijkenisse, kan binnen twintig minuten met de auto naar een Euroscoop. Delftenaren en mensen uit het Westland zullen moeten kiezen naar welke Euroscoop zie het liefst gaan.

Minder gelukkig zal de Pathégroep zijn, die het nu in Den Haag nog goeddeels alleen voor het zeggen heeft waar het de vertoning van films betreft. Ook concurrent Kinepolis, net als Euroscoop van Belgische origine, is weinig gelukkig met de Euroscoop in Ypenburg; Kinepolis bouwt in Leidschendam een grote bioscoop en maakte tot aan de Raad van State bezwaar tegen de bouw van een nieuw Euroscoop. Tussen beide bouwterreinen strekt zich maar een kilometer of zeven uit. 

Ook in Amsterdam bouwt Euroscoop aan een nieuwe vestiging. In Maastricht en Tilburg zijn al Euroscopen.Gerelateerd