Mood Schiedam, nieuw restaurant aan Havendijk

15-05-2021 Uit Redactie/Schiedammer Online

Rens Trommelen flambeert, op de achtergrond kok Jotty de Veld; foto: De Schiedammer Online


SCHIEDAM - 'Mood by Eveline Wu' prijkt er aan de buitenkant van de voormalige Provinciale Bibliotheek Centrale aan de Havendijk 1001. Sinds kort is hier het restaurant Mood Schiedam gevestigd.

Het restaurant heeft zowel Oosterse gerechten, waaronder sushi, als gerechten uit de Franse keuken op de kaart staan.

De keuken en de entree zijn klaar en daarmee is Mood Schiedam reeds opengegaan voor afhalen en bezorgen, dagelijks van 12.00 uur tot 21.30 uur. 

Het restaurant zal niet werken volgens een 'all you can eat'-formule, maar zal een à la carte restaurant zijn. Het interieur van het restaurantgedeelte is voor een deel klaar. Daaruit is op te maken dat het restaurant een luxueuze uitstraling zal hebben. Als de horeca weer gasten binnen aan tafel mag ontvangen, zal het interieur gereed zijn, zo laat chef-kok en eigenaar Rens Trommelen weten. 

Hij deed als kok al veel ervaring op. Zo werkte hij in Rotterdam als sous-chef bij FG Restaurant, een restaurant met twee Michelin-sterren, en als chef-kok bij restaurant Rosso in Rotterdam en Bistro Nr. 11 in Leidschendam. De afgelopen drie jaar werkte Rens als chef-kok bij Mood, het restaurant dat Eveline Wu enige jaren geleden begon op de Kop van Zuid in Rotterdam, in het voormalige restaurant van Herman den Blijker. Eveline Wu heeft al langer twee vestigingen van Mood-restaurants in Eindhoven.

In 'Humberto Onderneemt' op RTL Z werd dinsdag jl. uitgebreid aandacht besteed aan Nolet. In deze aflevering ging Humberto Tan ook op bezoek bij Eveline Wu in Rotterdam.

Voor Rens Trommelen gaat een wens in vervulling dat hij nu, onder de vleugels van Eveline Wu, de stap naar het zelfstandig ondernemerschap heeft gezet.


Gerelateerd