Winteropvang voor dak- en thuislozen open

11-02-2022 Wonen Redactie


SCHIEDAM - Gezien de weersverwachting treedt vandaag de winterkouderegeling in bij opvang De Elementen. Dit geldt vooralsnog tot en met maandagochtend.

Dat betekent dat de winteropvang van het Vlaardingse centrum voor dak- en thuislozen is geopend. Buitenslapers zijn daarom de komende nachten welkom in De Elementen. De opvang in de Vlaardingse Nijverheidsstraat bedient ook de mensen zonder huis in Schiedam.

Stichting onder een dak voert de winteropvang uit. Buitenslapers kunnen zich voor de winteropvang melden bij De Elementen vanaf 16.45 uur. Vanuit deze locatie worden ze naar de feitelijke opvanglocatie gebracht.

De winterkouderegeling is een landelijke regeling. Als de gevoelstemperatuur ’s nachts onder nul graden daalt, kunnen dak- en thuislozen terecht voor een slaapplaats in de opvang. Dit om te voorkomen dat mensen zonder eigen huis de nacht in de vrieskou op straat moeten doorbrengen. De winteropvang is ook toegankelijk voor dak- en thuislozen die normaal geen recht hebben op opvang.Gerelateerd