Categorieën

Service

Zaterdag 27 april

Zaterdag 27 april
Terug

Zaterdag 27 april

 • 27-04-2024
 • Agenda
 • Art Centre Schiedam

  Bij het Art Centre Schiedam is de tentoonstelling ‘Glinsteroogjes: De dichter! En vrienden’ te zien, georganiseerd door Kunst Werkt.
  Deze expositie is een eerbetoon aan Gerrit van Schuppen, de helft van het kunstenaarsduo SAGE, die vorig jaar op 14 mei op 72-jarige leeftijd overleed. Samenstellers zijn Aldo Hoeben en Saskia van Herwijnen, Gerrit’s levens- en kunstpartner in SAGE. De tentoonstelling omvat werken van Aldo Hoeben, Diet Wiegman, Helen White, Jet HH Crielaard, Marcel van Maele, Michel Snoep, PJ Roggeband, Renaat Ramon, Rob van der Ven, Sjef Henderickx en Yvon Koopman. 
  Geopend van een tot vijf.

 • Werk van de AKCS

  De leden van de stichting Amateur Kunstenaars Collectief Schiedam (AKCS) tonen hun werk in 'huize' Frankeland. Zo'n veertig kunstwerken zijn er dagelijks te zien.

 • Aubade

  Koningsdag begint traditiegetrouw met een aubade in de Dorpskerk. Vanaf tien uur kan ieder meezingen met het harmonieorkest van de Schiedamse muziekvereniging Sint Radboud. Met al eerste natuurlijk het Wilhelmus.
  Nieuw in het programma is Lentefee, wat makkelijker mee te zingen zal zijn voor de ‘jonge’ zangers en zangeressen. Maar ook De Zilvervloot, M’n Opa en Ik hou van Holland staan op de flyer met alle liedteksten. Ook Woutertje is weer van de partij. Het muziekprogramma eindigt met de Kethel Ballade.
  De muzikale leiding is in de vertrouwde handen van Bastiaan Uijl, en Hans van der Toorn begeleidt het spontane koor op de piano. Om de kelen wat rust te geven is er tweemaal een muzikaal intermezzo gepland en dan staat Sint Radboud in de schijnwerper.
  Deelnemers wordt gevraagd ruim voor tien uur in de kerk te zijn. De aubade duurt een drie kwartier.

 • Koningsdag in Kethel

  'Koningsdag in Kethel' betekent een 'aangekleed' oude dorpskern ballonzuilen, vlaggenlijnen, banieren & muziekzuilen en veel beleven voor ieder. Natuurlijk is de aubade, in de Dorpskerk (vanaf tien uur)  evenals een braderie op het erf van de kerk en de grote gezellige vrijmarkt in de Laan van Spaland & aanliggende straten.
  Er is ook een 'kindergebied' aan het Noordeinde, met onder meer springkussens, een stormbaan, ballenbak, etc. En net als vorig jaar zal ook de brandweer, voor deze kids, vermaak bieden met onder meer een blusspel op de parkeerplaatsen van garage Nooteboom.
  Het gebied op en rond de Schiedamseweg, ter hoogte van het Oude Raadhuis, zal een volledig entertainmentgebied zijn. Een podiumprogramma voor jong & oud zal hier plaatsvinden, met: 
  * in de ochtenduren shantykoor Stuurloos en in de vroege middag entertainment op het gebied van ballet & dans en een kinderprogramma (met onder meer Professor Propkop, Meet & Greets) etc. 
  * het tweede deel van de middag tot in de vroege avond is er een gevarieerd muziekprogramma met maar liefs twee (bekende) coverbands en vier individuele zangers/zangeressen!

 • Koningsdag in het stadscentrum

  Zowel de (horeca)ondernemers als het Centrummanagement hebben 'te gekke acts' geboekt voor het stadscentrum op deze Koningsdag. Verwacht worden de Rijnmondband, de Jeugdrijnmondband en Funk Sweep. Verder: metershoge acts op stelten, de acteurs van Triple C en meer. Op de Grote Markt spelen in de middag Rijnmondband3 en Bigband Barend Hoek Collective prachtige klassiekers en bekende meezingers.
  Verder is er de vrijmarkt en het werk van kleine kunstenaars. Zij maken met krijt op straat een bijzonder krijtschilderij. Meld je aan bij de kraam op de Appelmarkt tegenover Stedelijk Museum Schiedam. Daar krijgen de kinderen krijtjes en een perfecte plek. Natuurlijk zijn er mooie prijzen te winnen.
  Op I: koningsdagschiedamcentrum.nl is het volledige programma te vinden, plus je een plattegrond om gemakkelijk jouw route voor deze feestelijke dag kiest. Of haal op de route, de flyer met stempelkaart. Speciaal voor kinderen (tot 12 jaar) zijn er tussen elf en vier uur activiteiten op de route en in de gezellige Grote Kerk. Stempelkaart vol? Haal dan wat lekkers in de tuin naast de Grote Kerk. 
  Verder zijn veel winkels vandaag gewoon op en hebben de nodige ondernemers speciale Koningsdagspecials. 

 • Stedelijk Museum

  Het Stedelijk Museum is vandaag gesloten.

 • Jenevermuseum

  Het Jenevermuseum is vandaag gesloten. Dat geldt ook voor molen De Walvisch.

 • Fluisterboot

  De Fluisterboot vaart niet vandaag.

 • Kinderpaleis

  In de Grote Kerk, van elf tot vier.

 • Koningsdag in de Gorzen

  Koningsdag betekent een vrijmarkt in de Groenelaan. Voor de kinderen zij spelletjes met iets lekkers.