Categorieën

Service

'Dierenbezitters, haal je katten en honden binnen'

'Dierenbezitters, haal je katten en honden binnen'
Nieuws

'Dierenbezitters, haal je katten en honden binnen'

  • Vermiste/gevonden dieren Schiedam
  • 31-12-2022
  • Nieuws
'Dierenbezitters, haal je katten en honden binnen'

INGEZONDEN - De Facebookpagina 'Vermiste/gevonden dieren Schiedam' waarschuwt kattenbezitters op deze oudjaarsavond geen risico's te nemen: "
Is je kat nog buiten, haal deze nu naar binnen!" Ook hondenbezitters doen er goed aan heel erg goed op te letten: "Moet je nog met de hond naar buiten, doe dit in je tuin, of vlug voor de deur, dubbel aangelijnd. De vermissingen en gevonden meldingen stromen binnen!" 

Initiatiefneemster achter de site Leonie Bouman, geeft ook een overzicht van het jaar 2022. 

"We gaan alweer naar het einde van dit bijzondere jaar. En zoals elk jaar, neem ik jullie weer even mee, naar wat we met zijn allen hebben meebeleefd.
Eerst maar even de cijfertjes:
In 2022 zijn er in Schiedam 320 dieren, waarvan het grootste deel katten zijn, weer terug naar huis gekomen/gebracht.
68 gevonden/gevangen katten kregen een gouden mandje i.p.v. een leven op straat. 
Er worden op dit moment nog 24 katten vermist.
Uit 2021 worden er nog 13 katten vermist. 
Uit 2020 worden nog 16 katten vermist.
Uit 2019 worden nog 21 katten vermist, en één hond (Kenzo) 
Uit 2018 worden nog 21 katten vermist. 
Ook zijn er helaas baasjes geweest die afscheid moesten nemen van hun kat.
We staan dan ook even stil bij het overlijden van: Denver (hond) en de katten Frummel, Pucci, Willemijn, Bentley, Primo, Julia, Pipo, Mos, Simba, Sjakie, Hummeltje, Ziva, Pasa, Micha en Lisi. 
En ook denken we aan de 29 gevonden overleden katten waarvan de eigenaar zich nooit heeft gemeld...
Ook een aantal bijzondere momenten benoemen we even:
Morky: De kat die al tien jaar verzorgd wordt door zijn vinders, nadat de eigenaar heeft laten weten hem niet meer te hoeven... We hebben deze lieverd, gelukkig al kunnen helpen om van zijn vervilte vacht af te komen. Maar hij bleek ook een pijnlijk gebit te hebben... Jullie hebben toen massaal gedoneerd, en is er 500 euro opgehaald. 
Helaas is de verzorger samen met Morky gevallen, toen hij hem in het mandje wilde doen om naar de dierenarts te gaan, en is Morky zo enorm geschrokken dat hij het vertrouwen compleet kwijt was. Ook de poging hierna is niet gelukt, we moeten het dus meer tijd gaan geven. Het bedrag blijft natuurlijk voor Morky apart staan. Ondertussen krijgt hij pijnmedicatie in zijn voeding, zodat hij niet hoeft te lijden, en hopen wij binnenkort met goed nieuws te komen... 
Op 4 februari werd ik midden in de nacht door dierenvrienden gebeld dat ze de vermiste Sjaakie hadden gevonden bij de Mc Donald in de Spaande Polder. Dankzij hun hulp kon Sjaakie de volgende dag herenigd worden met zijn baasje, na zeven maanden vermist te zijn geweest. 
Op 17 februari is het gelukt om de kat die zich al twee weken schuil hield in een loods te vangen middels de vangkooi, en wat bleek: het was de vermiste Moos! Hij kon na 1,5 maand weer terug naar huis. 
Op 20 februari is het ons gelukt om een poes, tijdens de heftige storm Eunice te vangen, nadat zij gedumpt was op het parkeerterrein van het asiel in Vlaardingen. Zij kreeg de toepasselijke naam Eunice, en heeft een gouden mandje gevonden... 
Op 24 februari was hond Bambi verdwenen nadat hij voor een supermarkt was geparkeerd. Hij bleek gestolen te zijn. Na flink zoeken en goed speurwerk, is hij gevonden en herenigd. Inmiddels heeft hij nieuwe baasjes.
27 mei: poes was voor de tweede keer van een balkon gevallen. Vijf jaar eerder was het al gelukt haar te vangen middels een vangkooi. Nu lukte dit gelukkig opnieuw. 
23 juli melding kleine schuwe kitten. Na goed teamwork is het gelukt deze kleine te vangen met de vangkooi, en dankzij de goede zorgen van de opvang is hij uitgegroeid tot een hele mooie lieve kater met de naam Marley. 
Op 26 augustus: melding mauwende kat op een parkeerterrein. Chip uitlezen lukte, en we kwamen erachter dat het de vermiste Boeddha uit Rotterdam was. Vangen was een ander verhaal, hij ontsnapte, gelukkig kwam het baasje ter plaatse en konden ze hem pakken. Na 4,5 maand kon hij weer naar huis. 
26 augustus: we hadden een paar meldingen gehad van een onbekende kat in de buurt. Het lukte om hem in een mandje te krijgen. We konden onze ogen niet geloven, het was echt Teddy! De kat die al 2,5 jaar vermist was, en van toen dakloze mensen was. Wat was het baasje blij met het nieuws dat Teddy oké is. Helaas kon baasje hem zelf niet de zorg bieden, maar hebben we wel geregeld dat baasje hem kon ontmoeten, en afscheid van hem kon nemen. Baasje is heel dankbaar voor de hulp, en Teddy is heel blij in zijn nieuwe huisje. 
4 oktober: dankzij een zichtmelding van onze leden, konden we de match maken met de vermiste Mimi.
Baasje is ter plaatse gegaan, en kon na goed zoeken, Mimi vinden, en mee naar huis nemen. Mimi kwam na 8 maanden vermist te zijn weer veilig thuis. 
9 december: melding gevonden lieve kat die al enige tijd bibberend voor een deur zat, dit bleek een poes te zijn, met vermoedelijk nog ergens zogende kittens. Er kwam een discussie op gang over het terugplaatsen van de poes, dit was niet mogelijk omdat de poes al in de opvang verbleef, en er geen toestemming kwam voor terugzetten. We hebben gezocht, flyers opgehangen, mensen aangesproken, overal aangebeld bij de wijk, op sociale media haar overal gepost, op Amivedi en mijndieriszoek, maar helaas mocht dit allemaal niet baten, en heeft de eigenaar zich niet gemeld, en zijn er geen kittens gevonden...
Het is altijd makkelijk om te oordelen van achter een schermpje. Wij doen ons best, weet jij het beter, kom ons dan helpen! 
Dit waren een aantal bijzondere momenten van het afgelopen jaar, zonder de inzet en hulp van onze leden en het team hadden we dit niet voor elkaar kunnen krijgen... Nogmaals Dank! 
En we kunnen het ook niet vaak genoeg zeggen, chip en registreer je dier aub!
Onze groep groeit nog steeds, we zitten al over de 4700 leden!
Dankzij jullie oplettendheid, tips en meldingen hebben we ervoor gezorgd dat vele dieren weer thuis zijn.
Maar ook de vele gevonden dieren, de gewonde dieren en de dieren die doelloos rond liepen hebben we kunnen helpen doordat jullie dit melden. Ik wil jullie daar echt ontzettend voor bedanken!! Blijf dit aub ook melden. Dit zijn de dieren die ons nodig hebben, zodat ze niet meer op straat hoeven te overleven...
Ik wil jullie, lieve leden, dan ook echt enorm bedanken!"