Categorie├źn

Service

'Dit gaat Schiedam mooier maken'

'Dit gaat Schiedam mooier maken'
Nieuws

'Dit gaat Schiedam mooier maken'

  • Redactie
  • 20-10-2022
  • Nieuws
'Dit gaat Schiedam mooier maken'

Het startsein voor de herontwikkeling is gegeven; foto: Nationaal Programma Schiedam Nieuwland en Oost


SCHIEDAM - Vanmiddag gaf wethouder Antoinette Laan van Bouwen en Wonen het startsein voor herontwikkeling van de Peperkliplocatie.

Dat deed zij samen met Peter Jonkers, directeur Stichting Primo Schiedam en Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development. Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bezegelden de drie partijen hun gezamenlijke ambitie om een ‘Hart van de Wijk’ voor Oost te realiseren. De Peperkliplocatie biedt straks ruimte aan een nieuwe basisschool, een sporthal, aan maatschappelijke en commerciële functies en zo'n150 woningen.

Laan: "Dit gaat Schiedam mooier maken! Met de partijen gaan we een nieuwe plek creëren in Schiedam-Oost. De gemeente wil een impuls geven aan de duurzame woningvoorraad in Schiedam. Door een hart te creëren met verschillende maatschappelijke functies zal de Peperkliplocatie de schakel vormen tussen het stationsgebied, Schiedam-Oost, de nieuwbouw op Schieveste en de oude binnenstad.”

De ontwikkeling van de Peperkliplocatie is onderdeel van de gemeentelijke gebiedsontwikkeling SchieDistrict. De gemeente Schiedam gaat de komende maanden samen met Stichting Primo en de ontwikkelende partijen een haalbaarheidsonderzoek doen. Ballast Nedam Development zal gefaseerd bouwen, zodat de school en de sportzalen in gebruik kunnen blijven.

Directeur Peter Jonkers van Stichting Primo Schiedam: “Met onze partners willen we zorgen voor een mooie en veilige plek waar ruimte en aandacht is voor kinderen, ouders en bewoners. We worden door dit initiatief samen met onze partner KomKids in de gelegenheid gesteld om goed onderwijs en kinderopvang te blijven realiseren. Sterker nog: het biedt mogelijkheden voor verrijking door de samenwerking met de andere partners. Wij zijn ook trots op de gemeente Schiedam die met deze ontwikkeling de impuls geeft die deze wijk nodig heeft!”

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →