Categorieën

Service

'Onzalig plan moet van tafel: tram 21 moet blijven'

'Onzalig plan moet van tafel: tram 21 moet blijven'
Nieuws

'Onzalig plan moet van tafel: tram 21 moet blijven'

  • Redactie
  • 06-06-2023
  • Nieuws
'Onzalig plan moet van tafel: tram 21 moet blijven'

Foto: Gert Struijs


Laatste nieuws: Toen nam Koen van Baekel contact op: "Dit initiatief is heus niet mijn werk alleen. We zijn met meerderen, vanuit de raad, die de koppen bij elkaar hebben gestoken. Natuurlijk is ieder het ermee eens dat de tram moet blijven, maar de vraag was wie er actie zou gaan nemen. Nou, met een groepje vanuit de raad zetten we dit op. Breed gedragen, het is zeker geen politieke actie." Helder.


SCHIEDAM - Koen van Baekel laat het er niet bij zitten. Tram 21, die moet gewoon blijven. Het D66-raadslid voert er actie voor.

Sinds dit weekend staat er een oproep van zijn hand op internet. Hij wil op 1 juli met een zo groot mogelijke groep mensen naar het kantoor van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die gaat over het openbaar vervoer in Schiedam. Daar aan de Rotterdamse Westersingel wordt dan een brief aangeboden waarin wordt uitgelegd waarom het blijven van de tramverbinding naar Schiedam-Noord zo belangrijk is. De brief moet ook als advertentie in de media komen, en daarvoor kunnen Schiedammers en anderen die de actie steunen, een geldbedrag doneren. De oproep is daarom geplaatst op de website Go Fund Me.

"De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de vervoersautoriteit die gaat over het openbaar vervoer in de regio, heeft het onzalige plan om flink te snijden in het tramnetwerk van de RET. Verschillende lijnen in Rotterdam worden ingekort en de Schiedamse lijn 21 rijdt niet meer naar de net vernieuwde keerlus Harreweg. In de plaats van lijn 21 moet een busverbinding komen", zo legt de oproep uit.

"Het openbaar vervoer in Schiedam laat al veel te wensen over. Het schrappen van lijn 21 is geen verbetering, maar een verdere verslechtering. De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders hebben daarom al aan de MRDH laten weten het niet eens te zijn met de plannen.

Op 5 juli zal de bestuurscommissie Vervoersautoriteit van de MRDH zich buigen over de plannen. De wethouders van de gemeenten in de metropoolregio bespreken dan de plannen en nemen een besluit. Dat betekent dat wethouders uit bijvoorbeeld Rijswijk, Den Haag, Vlaardingen en Rotterdam beslissen over de toekomst van de Schiedamse tramlijn."

Om de heren en dames van het 'onzalige' plan af te helpen wordt de open brief met argumenten aan hen overhandigd. Hoe de groep naar Rotterdam-Centrum gaat? Met tram 21 natuurlijk!