Categorieën

Service

'Parkeerprobleempje' leidt tot worsteling met politie

'Parkeerprobleempje' leidt tot worsteling met politie
Nieuws

'Parkeerprobleempje' leidt tot worsteling met politie

  • Redactie
  • 22-07-2023
  • Nieuws
'Parkeerprobleempje' leidt tot worsteling met politie

De politie spreekt in het verslag van het centrum van de stad, maar de foto die daarbij werd gedaan lijkt toch echt gemaakt in Schiedam-Oost;


SCHIEDAM - Een Schiedamse vrouw is vandaag aangehouden omdat ze weigerde mee te werken aan een verzoek van de politie. De vrouw werkte niet mee maar ging in verzet. Uiteindelijke mondde dat uit in een worsteling met de agenten.

"Het is een rustige avonddienst", vertelt een van de agenten op de sociale media. "Mijn collega en ik surveilleren door het centrum van Schiedam. Terwijl ik achter het stuur zit en een bocht in rijd, schrik ik plots van een auto die midden op de weg stilstaat. Een dame is rustig haar boodschappen aan het uitladen en zich, zoals het lijkt, niet bewust van de gevaarzetting. Mijn collega spreekt haar vriendelijk aan en vraagt haar of zij haar auto van de straat wil halen. De dame kijkt op, zegt: ''Nee!'' en gaat vervolgens vrolijk verder met het uitladen van de boodschappen.

Mijn collega en ik kijken elkaar aan. Horen we dit nou goed? Ik parkeer mijn bus terwijl mijn collega uitstapt en met haar in gesprek gaat. Als ik me bij mijn collega voeg, hoor ik hoe de dame direct van nul naar honderd gaat. Ze trekt zich niks aan van wat we zeggen. De discussie loopt hoog op, en dit alles terwijl we haar alleen wilden waarschuwen. Dit zagen we even niet aankomen!

Na een tijdje vordert mijn collega haar identiteitsbewijs. De dame weigert elke vorm van medewerking. Terwijl we in gesprek zijn, stapt ze plots terug in de auto en start ze haar motor om weg te rijden. Dit is niet de bedoeling! Hierop besluiten mijn collega en ik haar aan te houden voor het niet op eerste vordering tonen van haar identiteitsbewijs en haar uit de auto te trekken. De dame gaat gelijk flink in verzet! Er ontstaat een flinke worsteling op straat en na een aantal waarschuwingen besluit ik mijn pepperspray in te zetten. Dit heeft gelukkig effect. Mijn collega boeit de dame af en hierna brengen wij haar over naar het bureau, waar ze na wat nazorg wordt ingesloten en een nachtje mag blijven."