Categorieën

Service

'Woningnood bestrijden met Eneco-miljoenen'

'Woningnood bestrijden met Eneco-miljoenen'
Politiek

'Woningnood bestrijden met Eneco-miljoenen'

  • Redactie
  • 25-06-2020
  • Politiek
'Woningnood bestrijden met Eneco-miljoenen'

SCHIEDAM - De '42 miljoen', de opbrengst van het Schiedamse belang in Eneco, kan het best besteed worden aan de bestrijding van de woningnood. Dat zeggen de mensen die reageerden op de vraag die de PvdA Schiedam in februari uitzette.

Behalve naar het oplossen van de woningnood moet er ook geld gaan naar het vergroenen van de stad en het beter onderhouden van de stedelijke infrastructuur. Ook de aanpak van armoede en schulden in de stad mag wat kosten, aldus de deelnemers aan de enquête. Dat waren er 285.

Zij vonden gemiddeld dat twintig van de 42 miljoen al snel voor genoemde doelen kan worden uitgegeven. De rest moet apart worden gezet, Schiedam mist immers tot in lengte van jaren het jaarlijkse dividend dat Eneco uitkeerde.

PvdA Schiedam geeft aan dat de uitkomsten van de enquête door de fractie in de raad zullen worden betrokken in de beoordeling en behandeling van het Koersdocument van B&W, dat komende maand wordt besproken en waarin het huishoudboekje van de stad nadrukkelijk aan de orde komt.

In de enquête vroeg de PvdA ook om concrete ideeën en suggesties voor een beter Schiedam. "Dit heeft tot tientallen leuke ideeën geleid waar de PvdA mee aan de slag wil gaan." Informatie daarover volgt later, aldus de fractie.

Zie ook dit artikel.