Categorie├źn

Service

150 jaar Nieuwe Waterweg vieren met 'beeldend verhaal'

150 jaar Nieuwe Waterweg vieren met 'beeldend verhaal'
Nieuws

150 jaar Nieuwe Waterweg vieren met 'beeldend verhaal'

  • Redactie
  • 05-06-2022
  • Nieuws
150 jaar Nieuwe Waterweg vieren met 'beeldend verhaal'

SCHIEDAM - Honderdvijftig jaar Nieuwe Waterweg wordt in Schiedam gevierd met een 'beeldend verhaal van de havenbedrijven' in een etalage aan de Hoogstraat.

De etalage is ingericht bij ondernemersplatform Shop. Centrummanager Kitty Buitendijk: “Het is mooi dat de bedrijven uit de haven zich presenteren in onze etalage. Zo vertellen we onze bezoekers meer over de haven en enthousiasmeren we de werknemers in de haven om onze binnenstad te bezoeken.”

Mammoet, wereldleider in het hijsen en transporteren van zware voorwerpen en tevens eigenaar van een eigen 'winkel' met schaalmodellen, toont enkele van deze modellen bij Shop. Manager van de Mammoet Shop Paul Gregoire: “Het is goed dat we onszelf zichtbaar maken bij de Schiedammers. In de etalage staan verschillende schaalmodellen van onze schepen en werktuigen, zie je speciale werkkleding, speelgoed en banners.”

Later dit jaar volgen er andere activiteiten om te herdenken dat honderdvijftig jaar geleden de Nieuwe Waterweg werd gegraven, een stap die naar verluidt de regio veel ontwikkeling heeft gebracht. Verwacht worden de expositie ‘Levend Landschap’ in het Stedelijk Museum Schiedam, Bike & Bitetour langs de Waterweg, de expositie Zeelieden aan het Scheur van fotograaf Leander Varekamp en een muzikale vertelling over het ontstaan van de delta ‘Het verdronken land van Doggerland' in september op het terrein van de glasfabriek. Ook in de buursteden staat het nodige geprogrammeerd.