Categorieën

Service

€ 50.000,- voor gouden tip over explosies bij Vlaardingse loodgieter

€ 50.000,- voor gouden tip over explosies bij Vlaardingse loodgieter
Nieuws

€ 50.000,- voor gouden tip over explosies bij Vlaardingse loodgieter

  • Redactie
  • 23-05-2024
  • Nieuws
€ 50.000,- voor gouden tip over explosies bij Vlaardingse loodgieter

archieffoto: Flashphoto NL

Het Openbaar Ministerie (OM) looft een beloning van vijftigduizend euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever van de reeks explosies gericht tegen de Vlaardingse loodgieter en zijn familieleden. Eerst waren voertuigen het doelwit, later ook woningen en een bedrijfspand.

Afgelopen maandag ging er opnieuw een explosief af bij een woning aan de Gretha Hofstralaan. Daarmee komt het totale aantal explosies en pogingen daartoe op 23. "Dit roept een groot gevoel van onveiligheid op en heeft een enorme impact", aldus het OM. "Niet alleen op het slachtoffer en zijn familie, maar op de hele buurt. De explosies moeten daarom stoppen."

Met man en macht

"Politie en justitie werken met man en macht om verdachten van deze explosies aan te houden en te vervolgen en om nieuwe incidenten te voorkomen." Met opsporingsmiddelen, analyses, surveillances, maximaal gebruik van cameratoezicht en andere zichtbare en onzichtbare maatregelen is het meerdere keren gelukt een explosie te voorkomen. Er zijn ook al aanhoudingen verricht en mensen in deze zaak veroordeeld. Het gaat echter alleen om uitvoerders; de opdrachtgever(s) blijven vooralsnog buiten beeld.

Ook de gemeente is nauw betrokken bij het tegengaan van de explosiegolf: de woning aan de Gretha Hofstralaan is al langere tijd bestuurlijk gesloten en daarmee onbewoond en de wijk is aangewezen als veiligheidsrisicogebied, wat betekent dat de politie iedereen in de straten rondom de woningen mag fouilleren.

Gouden tip

"Sinds de start van de explosies wordt onophoudelijk onderzoek gedaan naar de reeks aanslagen en de achtergronden. Om te achterhalen wie de opdrachtgever van de reeks explosies is, looft het Openbaar Ministerie een beloning van € 50.000,- uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de opdrachtgever."