Categorieën

Service

65 diamanten echtparen herbeleven de dag van hun leven

65 diamanten echtparen herbeleven de dag van hun leven
Nieuws

65 diamanten echtparen herbeleven de dag van hun leven

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 17-06-2022
  • Nieuws
65 diamanten echtparen herbeleven de dag van hun leven

65 diamanten bruidsparen in de foyer van Theater aan de Schie

SCHIEDAM - Het was een gezellige drukte gisteren in de foyer van het Theater aan de Schie waar - nadat het in 2020 en 2021 wegens corona niet mogelijk was - echtparen die zestig jaar gehuwd zijn door de gemeente waren uitgenodigd om opnieuw de dag van hun leven te vieren.

69 bruidsparen hadden zich aangemeld. Vier echtparen hadden zich de afgelopen dagen afgemeld. Mogelijk dat voorzichtigheid, in verband met geluiden van het RIVM dat het aantal coronabesmettingen weer oploopt, daarin meespeelt. De 65 echtparen werden welkom geheten door burgemeester Lamers, die aanhaalde dat dit gisteren de 22ste keer was dat deze viering plaatsvond. Normaal vindt de bijeenkomst in het oude stadhuis plaats, waar de meeste van de bruidsparen elkaar ooit het jawoord gaven, maar ditmaal was uitgeweken naar de foyer van het Theater aan de Schie, gezien het grote aantal bruidsparen.

De burgemeester vertelde dat ook deze locatie een bijna thuiswedstrijd is voor de gemeente, immers waar de foyer eindigt, ligt aan de andere kant van de muur zowat de huidige raadszaal van de gemeente, de Aleidazaal. Lamers informeerde de aanwezigen ook over de ingrijpende verbouwing die het Stadskantoor te wachten staat, dat een deel ervan zal worden gesloopt en dat daar nieuwbouw voor terugkomt. Bovendien vertelde hij dat het Theater aan de Schie een eigen ingang zal krijgen. De burgemeester haalde ook historische feiten op uit de jaren dat de bruidsparen in het huwelijk zijn getreden. Hij memoreerde onder meer het in gebruik nemen van winkelstraat Nolenslaan en het bezoek van de toenmalig koningin Juliana die de Proveniersbrug opende.

Vast onderdeel van de bijeenkomst is het optreden van Imca Marina, de zangeres van het Nederlandse levenslied. Bijzonder onderdeel was dit keer de demonstratie die Alex en Jacqueline Glijn gaven. Het echtpaar geniet landelijke bekendheid dankzij de diverse optredens op de landelijke televisie. In Schiedam is de wereldkampioen rolstoeldansen Alex Glijn bovendien bekend van zijn werk. Hij is wijkagent Schiedam Centrum. Een ander nieuw onderdeel was de aanwezigheid van een fotograaf, waar de echtparen in een studio-opstelling op de foto konden.