Categorieën

Service

A20 dagenlang dicht

A20 dagenlang dicht
Nieuws

A20 dagenlang dicht

  • Redactie/Maassluis24
  • 20-05-2022
  • Nieuws
A20 dagenlang dicht

SCHIEDAM - Verkeer op de A20 moet in het Hemelvaartsweekend rekening houden met een afsluiting van de weg.

Voor de verbreding van de A20 voor de Blankenburgverbinding zijn er dat weekend uitgebreide werkzaamheden tussen afrit 7 (Maassluis) en afrit 8 (Vlaardingen-West). De A20 wordt van donderdagavond 26 mei tien uur tot maandagochtend 30 mei vijf uur afgesloten in beide richtingen.

De opritten gaan op donderdagavond om negen uur dicht. Zaterdag- en zondagnacht wordt er in de richting van Rotterdam ook gewerkt tussen Vlaardingen-West en het Kethelplein.

Doorgaand verkeer kan in het Hemelvaartweekend het beste de hoofdomleidingsroutes volgen via de A4 en N233 en de wegen tussen Vlaardingen en Maassluis mijden, zo meldt Rijkswaterstaat. Deze hoofdomleidingsroutes zijn langer dan de routes binnendoor, maar sneller omdat het verkeer op deze wegen beter doorstroomt. Lokale wegen zijn alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer. "De ervaring leert dat het door de afsluiting van de A20 erg druk wordt op de wegen rond Maassluis en Vlaardingen. Dit zorgt, vooral op de Maassluissedijk, voor vertragingen van meer dan een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om gebruik te maken van de metro of als dat mogelijk is om op de fiets te stappen."

Vanaf 30 mei kunnen weggebruikers over het eerste stukje Blankenburgverbinding rijden: het gaat om de nieuwe onderdoorgang van knooppunt Vlaardingen, waar straks de A24 aansluit op de A20. De zuidelijke rijbaan van de A20 is dan naar de definitieve locatie verlegd. Het nieuw knooppunt wordt verdiept aangelegd om zo min mogelijk op te vallen in de omgeving.