Categorieën

Service

A20 heel weekend dicht in september

A20 heel weekend dicht in september
Nieuws

A20 heel weekend dicht in september

  • Redactie
  • 27-08-2021
  • Nieuws
A20 heel weekend dicht in september

Er worden omleidingen ingesteld; foto Rijkswaterstaat


SCHIEDAM - Van vrijdagavond 10 september 22.00 uur tot maandagochtend 13 september 05.00 uur werkt bouwconsortium BAAK op de A20 tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis. Het gevolg: het hele weekend zal de A20 dicht zijn.

BAAK werkt namens Rijkswaterstaat aan de snelweg. Er is een afsluiting van de snelweg in beide richtingen tussen knooppunt Kethelplein en op- en afrit 7 Maassluis. Alle tussenliggende op- en afritten zijn dicht. Er vindt onder andere installatie van nieuwe verkeerssystemen plaats. Ook komen er tijdelijke geluidschermen.

Om het verkeer om de afsluiting heen te leiden, worden er omleidingen ingesteld. Doorgaand verkeer tussen knooppunt Kethelplein en Maassluis wordt omgeleid via de snelweg A4, de N223, knooppunt Westerlee en de A20 (v.v.). Verkeer voor Vlaardingen wordt omgeleid via A20 afrit 10 Schiedam Noord, Hargalaan, Burgemeester Heusdenslaan en via A4 afrit 16 Vlaardingen Oost. Om het verkeer in Vlaardingen en Maassluis zo goed mogelijk door te laten rijden, past Rijkswaterstaat tijdelijk op verschillende plekken verkeerslichten aan. Ook worden verkeersregelaars ingezet. Het verkeer moet rekening houden met 10 tot 30 minuten vertraging.

Het werk op de A20 gaat tussen 10 en 13 september dag en nacht door. Dit zorgt voor geluid in de omgeving, door bijvoorbeeld het verwijderen en plaatsen van vangrails. Maar ook door wegwerkzaamheden, zoals het frezen van asfalt, het slijpen in het wegdek voor het aanbrengen van detectielussen, asfalteren en het plaatsen van barriers. Ook kan ’s nachts verlichting te zien zijn. Werkzaamheden met veel geluid, zoals het aanbrengen van damwanden en portalen, worden overdag uitgevoerd.

De werkzaamheden die worden uitgevoerd, bestaan uit het vervangen van de verkeerssystemen en het verleggen en verbreden van enkele op- en afritten. Ook worden tijdelijke geluidschermen aangebracht en een paar damwanden voor het vervangen van een duiker én herstellen van het viaduct Holysingel (Vlaardingen).

Het blijft niet alleen bij de werkzaamheden tijdens dit bewuste weekend in september. In 2022 worden twee duikers onder de A20 aangebracht en wordt de A20 verbreed. Volgend jaar zullen er daarom meerdere weekenden werkzaamheden en afsluitingen van de A20 zijn.