Categorieën

Service

A20 richting Schiedam komende week 'vaak dicht

A20 richting Schiedam komende week 'vaak dicht
Nieuws

A20 richting Schiedam komende week 'vaak dicht

  • Redactie
  • 12-10-2022
  • Nieuws
A20 richting Schiedam komende week 'vaak dicht

Omleidingsroute tijdens de nacht- en weekendafsluiting van de A20 richting Rotterdam; foto: Rijkswaterstaat


SCHIEDAM - De A20 wordt de komende weken tussen Maassluis en Schiedam verbreed. Dat zorgt voor afsluitingen van het weggedeelte.

In september is de snelweg richting Hoek van Holland onder handen genomen. Vanaf het Kethelplein tot het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn nu drie rijstroken beschikbaar. Dit najaar gaat Rijkswaterstaat aan de bak in omgekeerde richting.  

Bouwconsortium Baak zal vanaf maandag 's nachts de snelweg onder handen nemen; verkeer is daarom niet mogelijk. Dat is de hele week het geval. Tussen oprit zeven Maassluis en het Kethelplein is de weg van tien uur 's avonds tot vijf uur 's ochtends afgesloten. De opritten in Maassluis en Vlaardingen gaan al om negen uur 's avonds dicht.

Van vrijdag 21 oktober tien uur 's avonds tot maandag 24 oktober vijf uur 's ochtends is de A20 richting Rotterdam afgesloten; de opritten gaan 21 oktober om negen uur 's avonds dicht. Rijkswaterstaat: "Houd rekening met een extra reistijd van tien tot dertig minututen." Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam wordt via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit tien Schiedam-Noord. geleid. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn in Maassluis/Vlaardingen de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Als Rijkswaterstaat het werk niet op tijd kan afronden, is er een reservenacht voor werkzaamheden gepland van maandag 24 oktober tien uur in de avond tot dinsdag 25 oktober vijf uur in de ochtend.