Categorieën

Service

Aan de Zweth krijgt nieuwe eigenaar

Aan de Zweth krijgt nieuwe eigenaar
Bedrijven nieuws

Aan de Zweth krijgt nieuwe eigenaar

  • Redactie
  • 23-02-2025
  • Bedrijven nieuws
Aan de Zweth krijgt nieuwe eigenaar

Foto: Lyan van Furth

SCHIPLUIDEN - Het bekende, gewaardeerde en nabijgelegen Aan de Zweth krijgt een nieuwe eigenaar. Na ruim tien jaar draagt Joris Peters per 1 maart de exploitatie van het restaurant in De Zweth over aan Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans.

Het stel heeft ruime ervaring in toprestaurants in de regio Rotterdam en ambieert het huidige niveau van de zaak voort te zetten.

Beide partijen zijn gelukkig met de overname van het aan het water van de Schie gelegen restaurant, voorheen De Zwethheul. Peters: “Ik ben heel blij dat dit enthousiaste en ervaren koppel deze prachtige zaak overneemt en dat het culinaire niveau gehandhaafd blijft. Zijn staat van dienst kennende, weet ik dat Justin heel goed kan koken, en dat heeft hij sinds hij naast mij in de keuken staat ook laten zien", aldus de huidige eigenaar in een bericht. "Ook Indy heeft bij topzaken gewerkt en weet hoe ze gasten in de culinaire watten legt. Zij werkt al een aantal maanden bij ons als maître en kent inmiddels een deel van onze gasten. Uit alles blijkt dat Justin en Indy hart hebben voor Aan de Zweth, en ik ben ervan overtuigd dat ze er een succes van zullen maken.”

(Vlnr) Joris Peters, Justin Koopman en Indy Chiron Akkermans

De 33-jarige Justin Koopman begon zijn carrière bij onder meer Zeezout en was daarna (sous)chef bij restaurants als FG**, Parkheuvel**, HMB, Bar Berta en ‘t Ganzenest* in Rijswijk. Indy Chiron Akkermans (27 jaar) was gastvrouw en maître bij onder meer HMB, Amarone*, Fred**, Bar Berta en FG**, voordat ze eind 2024 naar Aan de Zweth overkwam.

Koopman en en Akkermans wilden al langer de wens een eigen zaak beginnen. "We waren al jaren verliefd op deze droomlocatie aan het water. Ik ben opgegroeid in Rotterdam en ben de regio altijd trouw gebleven", vertelt Koopman. "Dat Joris ons de kans heeft gegeven om op mijn geboortegrond een eigen restaurant te starten, is geweldig en daarmee is de cirkel rond."

Akkermans: “We zijn heel blij met de extra’s die de locatie biedt, zoals de lounge, de private-diningruimte, de chef’s table en het prachtige terras aan het water van de Schie. Natuurlijk gaan wij onze eigen draai geven aan de zaak, maar verder zal er voor de vaste gast weinig veranderen."

"Wel streven we ernaar om op termijn weer vijf dagen per week open te gaan, met woensdag als extra dag. Hiervoor zijn we nog op zoek naar uitbreiding van het team, dat dan overigens wel een vierdaagse werkweek zal houden."

Joris Peters zal tot eind 2025 nog als mentor aanblijven. “Zo kan ik geleidelijk afbouwen en wennen aan het afscheid, dat er een zal zijn met een lach en een traan. Toen Anjeta en ik tien jaar geleden hier begonnen, waren onze kinderen nog heel klein. Ze zijn hier opgegroeid en hebben leren zwemmen in de Schie, waarna we ze afspoelden onder de kraan van de vaatwasser. Met veel mooie herinneringen sluiten we een prachtige periode van ruim tien jaar af, en hierna ga ik me oriënteren op een nieuw initiatief in de regio.”