Categorieën

Service

Aanleg walstroominstallatie DFDS begonnen

Aanleg walstroominstallatie DFDS begonnen
Wonen

Aanleg walstroominstallatie DFDS begonnen

  • Redactie
  • 20-03-2023
  • Wonen
Aanleg walstroominstallatie DFDS begonnen

SCHIEDAM - De bouw van een walstroominstallatie bij DFDS aan de Vulcaanhaven is begonnen.

Dit meldt de DCMR. "Vanaf eind 2023 is dan één van de drie ligplaatsen van DFDS Vlaardingen voorzien van groene walstroom."

Vergunningverlener René Hensen van DCMR ziet de aanleg als een belangrijke stap. “Een bijzondere mijlpaal en een positieve ontwikkeling die wij als DCMR ook al enkele jaren stimuleren.” De overgang op walstroom leidt tot minder lucht- en geluidsemissies én levert tevens een belangrijke bijdrage in de strijd tegen de stikstofproblematiek, aldus de DCMR.

Bij de onthulling van een bouwbord onlangs, noemde Jacob Anderson, algemeen directeur van DFDS, het walstroomproject een belangrijke nieuwe stap in het streven van het scheepvaartbedrijf om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Het gebruik van walstroom voor roll-on-roll-off-schepen past bij de duurzame ambities van DFDS die erop zijn gericht om de uitstoot van stikstof (NOₓ), zwaveldioxiden (SOₓ) en geluid te reduceren, aldus Anderson. De andere twee ligplaatsen zullen in een later stadium ook voor walstroom krijgen, zo is de bedoeling van DFDS.

Zie ook dit artikel uit december.