Categorieën

Service

Aanvragen tegemoetkoming ondernemers mogelijk

Aanvragen tegemoetkoming ondernemers mogelijk
Nieuws

Aanvragen tegemoetkoming ondernemers mogelijk

  • Redactie
  • 27-03-2020
  • Nieuws
Aanvragen tegemoetkoming ondernemers mogelijk

SCHIEDAM - De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft vandaag bekendgemaakt welke ondernemers in aanmerking komen voor de eenmalige tegemoetkoming van vierduizend euro van de rijksoverheid.

Formeel heet de regeling de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren Covid-19.

Deze is bedoeld voor bedrijven die schade hebben geleden door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland, gevolg van het kabinetsbeleid. De regeling blijkt open te staan voor een specifieke groep ondernemers. Het gaat om ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de zogenaamde vastgestelde SBI-codes. SBI staat voor Standaard Bedrijfsindeling en de code geeft aan wat de hoofdactiviteit van een bedrijf is. De SBI-code bestaat uit 4 of 5 cijfers. Om inmerking te komen voor een uitkering moet een bedrijf 15 maart ingeschreven hebben gestaan met als hoofdactiviteit die van een van de SBI-codes. Het gaat om bedrijven in de categorieën die hieronder genoemd staan.

De aanvraag kan vanaf vanmiddag aangevraagd worden.

De regeling werd tien dagen geleden aangekondigd door minister Wopke Hoekstra en genoemd door Jeroen van Riet in het artikel dat wij eerder vandaag met hem maakten. Zie hier.