Categorieën

Service

Achtervolging na explosie eindigt in Schiedam

Achtervolging na explosie eindigt in Schiedam
112

Achtervolging na explosie eindigt in Schiedam

  • Redactie/Flashphoto
  • 17-04-2023
  • 112
Achtervolging na explosie eindigt in Schiedam

Foto's: Flashphoto


Laatste nieuws: De arrestant is een 28-jarige Schiedammer.

SCHIEDAM - Een explosie in Vlaardingen liep gisteravond uit op een arrestatie in Schiedam. De politie hield op Harga een vluchtende bestuurder aan.

Op de Prins Hendrikstraat in Vlaardingen is ging zondagavond een explosief af in een steegje. Buurtbewoners zagen een voertuig wegrijden en noteerden het kenteken. De politie zag de auto korte tijd later rijden, waarna een achtervolging ontstond. Dat gebeurde naar verluidt met een flinke snelheid. Vanuit Vlaardingen net in Schiedam, op de Hargalaan, stapte de bestuurder uit en kon - na opnieuw een achtervolging, nu te voet - worden aangehouden.

Omdat er mogelijk explosieven in de auto lagen werd de Hargalaan volledig afgesloten. De TEV (Team Explosieven Verkenning) heeft het voertuig doorzocht op explosieven. In de auto is niks aangetroffen. Het voertuig is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Op de Prins Hendrikstraat is het steegje afgezet voor onderzoek. Ook hier is de TEV ter plaatse gekomen voor onderzoek. Ondanks dat er vele getuigen waren van de knal, zijn er geen resten of schade van de explosie aangetroffen.