Categorieën

Service

'Actie nodig in Oud-Mathenesse'

'Actie nodig in Oud-Mathenesse'
Wonen

'Actie nodig in Oud-Mathenesse'

  • Redactie
  • 19-06-2024
  • Wonen
'Actie nodig in Oud-Mathenesse'

Foto: archief


SCHIEDAM - Er moet opgetreden worden tegen de illegale verkoop van alcohol in Oud Mathenesse. Dat stelt de Rotterdamse VVD.

Op de Franselaan zijn verschillende slijterijen en supermarkten die alcohol verkopen en voor overlast zorgen, zo leerde een rondgang van de liberale fractie door de wijk. Die verkooppunten nemen het niet zo nauw met de regels zoals openingstijden en de verkoop aan minderjarigen. 

Onacceptabel, vindt fractievoorzitter Pascal Lansink-Bastemeijer. Hij schreef een brief met de bevindingen van de fracie aan burgemeester Ahmed Aboutaleb. Het aan de kaak stellen van de praktijken door bewoners bij de politie zo onvoldoende tot geen resultaat hebben gehad, zo schrijft hij. ‘’Het kan toch niet zo zijn dat iemand ongestraft weg kan komen met het negeren van de regels. Dit heeft een ondermijnend effect in een wijk en zorgt dat het vertrouwen in de overheid wordt aangetast. Daarom willen we dat er actie wordt ondernomen en dat winkeliers die keer op keer de fout in gaan hun deuren definitief gaan sluiten."