Categorie├źn

Service

Agressieve kauw valt mensen aan

Agressieve kauw valt mensen aan
Nieuws

Agressieve kauw valt mensen aan

  • Redactie
  • 01-06-2022
  • Nieuws
Agressieve kauw valt mensen aan

Foto: Pixabay


SCHIEDAM - Opkomen voor je kinderen. Maar of dat nu op een agressieve manier moet? De kauw slaat ook in Schiedam toe.

Op allerlei plekken in het land komen meldingen voor van vogels die mensen het leven op straat zuur maken. Tot bloedens toe worden mensen door de kauw bejegend. Mensen die hun hondje uitlaten, of mensen onderweg. Zoals Cobie de Jong. Gisteravond zat ze op de fiets, toen ze ter hoogte van het Beethovenplein in Groenoord werd lastgevallen door een vogel. Het had veel weg van een kauwtje, zo vertelt ze. "Tot twee keer toe werd ik aangevallen op mijn achterhoofd."

Het was voor het eerst dat zij dit meemaakte en ze hoorde het ook nog niet eerder van anderen. Toch had ze de tegenwoordigheid van geest om haar capuchon op te zetten. Zo kon ze doorfietsen. "Ik wist niet hoe gauw ik weg moest komen."

Gisteren kwam er ook uit Vlaardingen bericht van agressieve kauwtjes, met name rond het kruispunt van de Westlandseweg (het verlengde van de Vlaardingerdijk) en de Julianasingel en ook bij Park Hooglede in Holy. Een Vlaardingse hield er 'wel een paar gaatjes in mijn hoofd' aan over. "Ze vielen me vijf keer aan op mijn hoofd, tot bloedens toe."

De kauwtjes schijnen vooral in deze periode van het jaar agressief te kunnen zijn. Dat doen ze als hun jongen net leren vliegen. Ze willen de omgeving beschermen voor de jongkies. Die over het algemeen al vrij snel de slag te pakken hebben en zo'n beetje na een week hun vleugels goed kunnen uitslaan. Tot die tijd is het dus ook in Schiedam uitkijken geblazen; misschien een parapluie mee bij het uitlaten van de hond?