Categorieën

Service

Alles uit de kast om gondelvaart te redden

Alles uit de kast om gondelvaart te redden
Politiek

Alles uit de kast om gondelvaart te redden

  • Redactie
  • 16-08-2019
  • Politiek
Alles uit de kast om gondelvaart te redden

SCHIEDAM – Schiedam is teleurgesteld over het schrappen van de gondelvaart uit het programma van de Brandersfeesten. Of in ieder geval de fractie van AOV in de raad. Die wil dat het college van B&W alles in het gaat stellen om de parade van versierde boten over de Lange Haven te redden.

AOV wil van het college weten of dit de mening deelt dat de gondelvaart ee belangrijke publiekstrekker is tijdens Schiedamse belangrijkste feest van het jaar en eigenlijk gewoon moet blijven bestaan. Veel Schiedammers zullen enorm teleurgesteld zijn, aldus de fractie over het besluit van de stichting Brandersfeesten om de gondelvaart niet jaar te schrappen. “Is het college bereid te onderzoeken waarom de stichting Brandersfeesten de gondelvaart niet door laat gaan en/of een alternatieve gondelvaart tot de mogelijkheden behoort?”, zo vraagt het AOV zich af.

Zijn de toelatingseisen voor deelname aan de gondelvaart niet te belemmerend geweest? Waarom heeft het bestuur van de stichting niet actief bij verenigingen gelobbyd? Waarom is het animo ineens zo laag terwijl er vorig jaar mensen teleurgesteld zijn, omdat er niet meer schepen mee konden doen? Is er een rondvraag/onderzoek gedaan bij eerdere deelnemers waarom ze geen interesse meer hebben in dit evenement? AOV zit vol vragen en wil van B&W graag antwoorden.

Ook vraagt de fractie zich af wat er gaat gebeuren met het geld dat is gereserveerd voor de gondelvaart. Is het niet zo dat dat geld al in een ander onderdeel van de Brandersfeesten is verdwenen? Al met al: zou Schiedam niet alles uit de kast moeten trekken om de publiekstrekker die de gondelvaart is, op het programma te houden? Het AOV denkt van wel.