Categorie├źn

Service

Als de drank - of het gas - is in de man...

Als de drank - of het gas - is in de man...
Nieuws

Als de drank - of het gas - is in de man...

  • Redactie
  • 25-12-2020
  • Nieuws
Als de drank - of het gas - is in de man...

Foto's: politie Schiedam en politie Delfshaven


SCHIEDAM - Gebruik van drank en lachgas zorgde op kerstavond voor schade en ergernis - en gevaarlijke situaties.

Op de Vlaardingerdijk reed een autobestuurder tegen vier geparkeerde auto’s aan. De gewaarschuwde politie werd getipt dat de automobilist te diep in het glaasje zou hebben gekeken. "Hier bleek niets aan gelogen", laat de politie Schiedam weten, "want deze beginnende bestuurder was niet eens meer in staat om fatsoenlijk te lopen, laat staan een voertuig te besturen." Hij blies maar liefst 1035 UG/L, terwijl voor een beginnende bestuurder 90 UG/L is toegestaan.

Tegen de jonge automobilist is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs is ingevorderd. "Daarnaast hebben wij geholpen met het afhandelen van de veroorzaakte schade.

In Rotterdam maakte een Schiedammer het heel erg bont. Op de Messchertstraat, tussen Vierambachtstraat en Mathenesserlaan, was de politie bezig met de afhandeling van een melding, toen 'deze clown' voorbijreed. "Met een ballon aan zijn mond en kort op zijn voorganger kwam hij al toeterend door de straat."

De politiemensen wisten de automobilist 'met een flinke klap op zijn dak' tot stoppen te brengen. "De bestuurder zat zo duf als een konijn, met de ballon nog aan zijn lippen, achter het stuur. Daar wisten we hem gelukkig snel achter vandaan te halen." De 26-jarige Schiedammer werd aangehouden. Naast hem lag een flinke lachgastank, goed voor zo’n 250 ballonnen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

"Kennelijk had deze bestuurder het campagnefilmpje (tegen het gebruik van lachgas in het verkeer van Team Alert - red.) niet gezien. Bij het heenzenden riepen we nog “Later pipo” maar daar kon hij niet om lachen."