Categorieën

Service

André Hertog krijgt De Groot-speld

André Hertog krijgt De Groot-speld
Nieuws

André Hertog krijgt De Groot-speld

  • Redactie
  • 16-11-2023
  • Nieuws
André Hertog krijgt De Groot-speld

Still uit de aflevering van Duidelijke Taal van gisteren


SCHIEDAM - André Hertog is sinds vandaag te gelukkige bezitter van de M.C.M. de Groot-speld.

Hertog, ruim 23 jaar directeur van Irado, krijgt de gemeentelijke onderscheiding als 'blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn grote verdiensten en getoonde buitengewone maatschappelijke betrokkenheid op werkgevers- en vrijwilligersgebied in en voor de stad Schiedam'.

Vandaag neemt Hertog afscheid van 'zijn' bedrijf, waar het 43 jaar werkte (de voorlopers van Irado - wie herinnert zich nog ONS? - inbegrepen). Arjan Kraijo is hem per 1 september opgevolgd als algemeen directeur van het bedrijf.

Volgens burgemeester Jules Bijl, die hem bij zijn afscheid toesprak, heeft Hertog 'kansen en mogelijkheden benut om mensen die in de maatschappij om wat voor reden dan ook buiten de boot vielen, een kans te bieden bij het bedrijf'. Gisteren was André Hertog nog op de nationale tv te zien in het programma Duidelijke Taal, waarin Loes Luca meeloopt met mensen die moeite hebben of hadden met lezen en schrijven. Hertog gaf medewerker Hans Esbach die kans om zijn lezen en schrijven op te halen en zo toch nog zijn werk goed te kunnen doen. Zie hier

De M.C.M. de Groot-Speld is in 2004 ingesteld om personen te eren die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt op sociaal-maatschappelijk, cultureel-economisch of sportief gebied.