Categorieën

Service

Arrestatie na schieten Van den Tempelstraat

Arrestatie na schieten Van den Tempelstraat
Nieuws

Arrestatie na schieten Van den Tempelstraat

  • Redactie
  • 16-02-2023
  • Nieuws
Arrestatie na schieten Van den Tempelstraat

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - In het onderzoek naar een schietincident op de Van den Tempelstraat in Nieuwland is afgelopen dinsdag een 27-jarige verdachte opnieuw aangehouden. Dinsdag 22 november afgelopen jaar kwamen er meldingen binnen dat er door iemand in de lucht werd geschoten. Niemand raakte gewond.

Die dinsdagavond, rond 23.30 uur, had zich in de Van den Tempelstraat een groep mensen verzameld na een begrafenis. Omwonenden hoorden harde knallen en belden de politie. Toen agenten ter plaatse kwamen was een deel van de groep al weggegaan. Wel troffen zij hulzen aan. Later in de nacht werd in Vlaardingen een 27-jarige man aangehouden. Bij zijn aanhouding loste een agent een waarschuwingsschot. Zie dit artikel.

De verdachte werd kort daarna vrijgelaten, het onderzoek werd voorgezet. Dat leidde dinsdag opnieuw tot de aanhouding van de man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens de doorzoeking van de woning waar hij verbleef, aan de Olivier Noortlaan in Vlaardingen, werden twee vuurwapens en munitie gevonden. Ook op een ander adres aan de Vossiusstraat in Vlaardingen werd munitie gevonden. De man zit vast.