Categorie├źn

Service

Beelden oplichtster hoogbejaarde vrouw vrijgegeven

Beelden oplichtster hoogbejaarde vrouw vrijgegeven
Nieuws

Beelden oplichtster hoogbejaarde vrouw vrijgegeven

  • Redactie
  • 02-06-2022
  • Nieuws

Beeld: Bureau Rijnmond


Laatste nieuws: De oplichtster pinde in Schiedam bij een automaat op de Nolenslaan.

SCHIEDAM - Een klassiek geval van oplichting dupeert een hoogbejaarde vrouw uit Schiedam. Beelden van een van de daders worden door de politie gedeeld.

De vrouw denkt een e-mail van haar bank te ontvangen. Ze klikt op de link en wordt direct gebeld door een een zogenaamde bankmedewerker die op overtuigende wijze vertelt dat er iets mis is met haar bankrekening. Dit kan niet op afstand worden verholpen, maar wel door iemand die bij haar langskomt.

De vrouw stemt daar in toe. En op maandag 4 april belt er een in het zwart geklede jonge vrouw aan. Een blauwe blouse steek onder haar jas uit. Zij concludeert al snel dat de problemen alleen kunnen worden opgelost als het slachtoffer haar telefoons, laptop en bankpas meegeeft. Ze vertelt haar pincode en de vrouw vertrekt.

Bij haar vertrek is te zien dat ze een tas bij zich heeft met daarop het woord 'Ja'. Korte tijd later pint deze vrouw in Schiedam geld van de bankrekening van het slachtoffer. Wie de vrouw van de beelden herkent, of anderszins informatie heeft die bij het vinden de daders behulpzaam kan zijn, wordt gevraagd contact op te nemen via de Opsporingstiplijn op T: 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op T: 0800-7000.

De beelden van Bureau Rijnmond zijn tot morgenmiddag te zien op RTV Rijnmond.