Categorieën

Service

Beslag op drie huizen en twee auto's van Schiedamse

Beslag op drie huizen en twee auto's van Schiedamse
Nieuws

Beslag op drie huizen en twee auto's van Schiedamse

  • Redactie
  • 12-11-2019
  • Nieuws
Beslag op drie huizen en twee auto's van Schiedamse

Foto: Fiod


SCHIEDAM - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) heeft gisteren een woning doorzocht in Schiedam. Dit gebeurde in een witwasonderzoek onder leiding van het Functioneel Parket. Bij de doorzoeking is beslag gelegd op digitale en fysieke administratie. Daarnaast is beslag gelegd op drie woningen, twee auto’s, bankrekeningen, debitcards, contant geld en diverse luxe tassen, zonnebrillen en horloges.

Het onderzoek richt zich op een 36-jarige vrouw uit Schiedam. Op papier beschikt zij over weinig tot geen legale inkomsten. Toch kon zij de afgelopen jaren vijf panden aankopen, deze luxe laten verbouwen en renoveren zonder enige hypotheek. De panden werden grotendeels via contante betalingen of money transfers verhuurd. In een van de panden werd vorig jaar een hennepplantage aangetroffen.

Het vermoeden is dat verdachte de panden gekocht heeft met criminele inkomsten. Door de aankoop van onroerend goed en latere verhuur heeft zij de inkomsten vermoedelijk witgewassen.

De aanpak van witwassen heeft prioriteit bij de overheid, zolaat de Fiod weten. Dit omdat het van belang is voor de effectieve bestrijding van ondermijning en allerlei vormen van ernstige criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat om personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen en hun vermogen.