Categorieën

Service

Bewoners west kiezen voor betaald parkeren 's avonds

Bewoners west kiezen voor betaald parkeren 's avonds
Wonen

Bewoners west kiezen voor betaald parkeren 's avonds

  • Redactie
  • 16-10-2021
  • Wonen
Bewoners west kiezen voor betaald parkeren 's avonds

Door het intekenen van parkeervakken op stoepen is de afgelopen jaren gepoogd de parkeercapaciteit in west te vergroten; foto; Flashphoto


SCHIEDAM - De bewoners van Schiedam-West kiezen er in overgrote meerderheid voor betaald parkeren in de avonduren. Dat blijkt uit de uitslag van de enquête die vandaag bij de bewoners op de deurmat viel.

De uitslag verloor aan belang door het opstappen van wethouder Jeroen Ooijevaar en de breuk in het college. De wethouder en zijn fractie Groen Links ervoer geen steun voor het invoeren van betaald parkeren van de andere leden van het college en raad.

De geplande invoering van betaald parkeren in Schiedam-West per 15 januari is daarom van de baan. De gemeente Schiedam schrijft nu aan de bewoners dat 'uit onderzoek en uit eerdere participatietrajecten voor de mobiliteitsvisie is gebleken dat bewoners in grote delen van Schiedam parkeerproblemen ervaren'. "De gemeente blijft daarom zoeken naar oplossingen. Het invoeren van betaald parkeren kan daarbij helpen. We gaan op buurtniveau onderzoeken wat wenselijk is." 

De belangrijkste vraag in de enquête betrof niet de vraag of er betaald parkeren moest komen, maar wanneer er betaald moet gaan worden voor het neerzetten van de auto. Ruim tweederde, 68 procent van de 1817 mensen die reageerden, kiest dan voor invoering van maandag tot en met zaterdag van vijf uur 's middags tot tien uur 's avonds. De andere optie gold betalen van negen uur 's ochtends tot acht uur 's avonds door de week en op zaterdag van negen tot vijf. 

De rondvraag werd door de gemeente verstuurd naar 6306 adressen, zodat de respons 29 procent is.