Categorieën

Service

Bibliotheek Schiedam geeft gratis boek weg

Bibliotheek Schiedam geeft gratis boek weg
Nieuws

Bibliotheek Schiedam geeft gratis boek weg

  • Advertorial
  • 24-10-2022
  • Nieuws
Bibliotheek Schiedam geeft gratis boek weg

Het geschenkboek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls geeft de Bibliotheek Schiedam vanaf 1 november cadeau aan al haar bezoekers; foto: De Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - ‘Nederland Leest’ is een jaarlijkse campagne die het lezen van boeken bevordert met ieder jaar aandacht voor een ander thema. In november leest heel Nederland één boek; dit jaar 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls; een liefdevol monument voor haar bijzondere moeder. Het boek sluit perfect aan bij het thema van dit jaar 'Oud worden, jong blijven'.

Het geschenkboek ‘Mevrouw mijn moeder’ van Yvonne Keuls geeft de Bibliotheek Schiedam vanaf 1 november cadeau aan al haar bezoekers. Er zijn ook speciale edities zoals een Makkelijk Lezen-uitgave. Vraag er naar in de bibliotheek. Bedenk wel, op is op. Voor de jeugd reikt de bibliotheek een speciale heruitgave uit van De regels van drie van Marjolijn Hof via de Schiedamse scholen.

Vooral begin november organiseert de Bibliotheek Schiedam een aantal activiteiten rondom het thema Oud worden, jong blijven, zoals het literair café met Thom Hoffman (3 nov.) en de Samen Gezond-workshop 'Oud worden én jong blijven' (8 november). Hoffman keert net als Yvonne Keuls terug naar het land van zijn voorouders en gezondheidscoach Monqiue van Holland leert je hoe je ouderdomskwalen kan uitstellen en een vitale vijftigplusser blijft.

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Mevrouw mijn moeder is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is. In de editie die voor Nederland Leest wordt uitgegeven is daarnaast een prachtige lofrede van Susan Smit opgenomen.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →