Categorie├źn

Service

Black Friday: theater laat tegengeluid horen

Black Friday: theater laat tegengeluid horen
Nieuws

Black Friday: theater laat tegengeluid horen

  • Redactie
  • 23-11-2022
  • Nieuws
Black Friday: theater laat tegengeluid horen

Green Friday is een initiatief van de non-profit organisatie Trees for All; foto: Theater aan de Schie


SCHIEDAM - De overconsumptie op Black Friday is allesbehalve milieubewust of duurzaam verantwoord ondernemen, vindt Theater aan de Schie. Het theater heeft besloten hier niet meer aan mee te doen en sluit zich aan bij Green Friday, een initiatief van de non-profit organisatie Trees for All. Van alle toegangskaarten die op vrijdag 25 november verkocht worden, staat Theater aan de Schie een deel van de opbrengst af.

Green Friday is een initiatief van de non-profit organisatie Trees for All. Op vrijdag 25 november (Black Friday) wil Theater aan de Schie, samen met heel veel andere bedrijven, het tegengeluid laten horen tegen de overconsumptie op deze dag vol met kortingen. Het theater sluit zich dit jaar aan bij dit groene initiatief en biedt op deze dag geen kortingen aan. Voor alle  toegangskaarten die op vrijdag 25 november verkocht worden, staat het theater een deel van de opbrengst af. Hiermee worden bomen geplant in het Green Friday Forest.

Theater aan de Schie is al een paar seizoenen bezig met verduurzamen. Het theater heeft de ambitie het eerste klimaatneutrale theater van Nederland te worden. Dit uit zich in bijvoorbeeld lokaal en biologisch inkopen te doen, trainingen bieden aan werknemers op het gebied van duurzaamheid en doneren aan een boomplantplan in of rond Schiedam aan het einde van het theaterseizoen.