Categorieën

Service

Blauwe dag in Rotterdam-West

Blauwe dag in Rotterdam-West
Wonen

Blauwe dag in Rotterdam-West

  • Redactie
  • 17-02-2017
  • Wonen
Blauwe dag in Rotterdam-West

Foto: politie Rotterdam

ROTTERDAM - Een Blauwe Dag in Rotterdam-Delfshaven. Met als ultiem doel zichtbaar te zijn en veelvoorkomende problemen aan te pakken.

Met meer dan honderd agenten en medewerkers van onder andere gemeente, Belastingdienst en Douane, voert Basisteam Delfshaven vandaag een grote verkeerscontrole uit en neemt ze andere gerichte acties, zoals controles in de wijk. Wijkagenten Metin Yildiz en Yvel Blokland namen het initiatief voor de dag. "De afgelopen tijd sloot een aantal politiebureaus in het district. We merken dat er daardoor voor sommige wijkbewoners een drempel is gekomen om misstanden en overlast in de wijk te melden."

De wijkagenten zijn echter niet uit Rotterdam-West verdwenen, aldus de agenten. "We zijn nog steeds erg betrokken bij de problematiek in de buurt en horen graag van de bewoners wat er speelt. Voor sommige dingen, zoals verdachte situaties, het voorkomen van inbraken of drugsoverlast, blijven we voor een deel afhankelijk van meldingen uit de wijk. Door er nu met veel agenten te zijn en te laten zien dat we de problemen in de wijk kennen én aanpakken, hopen we dat mensen ons de volgende keer (ook weer) willen bellen."

De Blauwe Dag is rond twee uur vanmiddag begonnen. Als de dag een succes blijkt, zal het basisteam ze dit jaar vaker organiseren.