Categorieën

Service

Boerderij Landvreugd tijdelijk uit verkoop

Boerderij Landvreugd tijdelijk uit verkoop
Nieuws

Boerderij Landvreugd tijdelijk uit verkoop

  • Redactie
  • 16-04-2024
  • Nieuws
Boerderij Landvreugd tijdelijk uit verkoop

Foto: archief


SCHIEDAM - Het verkoopproces van boerderij Landvreugd is tijdelijk gestaakt. Een eerder geselecteerde partij die de voorkeur had voor het verwerven van het complex, verliest die voorkeurspositie; het verkoopproces gaat overnieuw.

Reden daarachter: de voorwaarden die de gemeente stelt aan een nieuwe eigenaar van het complex in Groenoord, zijn niet zo ondubbelzinnig als Schiedam zou willen, zo verklaart een woordvoerder.

Boerderij Landvreugd, gebouwd in 1905, staat al een jaar of drie te koop. Die lange periode betekent niet dat er geen interesse is in de oude boerderij aan de Sweelincksingel. "Een aantal kandidaten hebben een bod uitgebracht", aldus de woordvoerder.

Daarbij gaven deze partijen ook een toelichting wat ze met het complex van plan zijn. Dat was een voorwaarde van de gemeente; de boerderij gaat zeker niet zonder meer naar de hoogste bieder, maar ook de 'beoogde invulling' wordt meegewogen voor er een besluit wordt genomen.

"Alle ingediende plannen zijn intern beoordeeld door de betrokken beleidsafdelingen", aldus de woordvoerder. "Naar aanleiding hiervan is een voorlopige kandidaat koper geselecteerd."

Maar na die voorlopige selectie werd de gemeente er door een van de kandidaten op gewezen dat enkele van de gestelde voorwaarden bij de verkoop 'mogelijk voor meerderlei uitleg vatbaar zouden kunnen zijn'. "Hoewel de gemeente van mening is dat de gehanteerde voorwaarden correct zijn, wil ze elke schijn en discussie hierover voorkomen", aldus de woordvoerder. "Daarom is besloten op dit moment de verkoop in te trekken, de verkoopvoorwaarden te heroverwegen en daarna de verkoop weer te gaan opstarten." Dat betekent dat ieder, ook de kandidaten die eerder een bod uitbrachten, opnieuw kunnen meedingen naar het verwerven van het complex. Volgens de woordvoerder moet het verkoopproces voor de zomer weer worden opgestart.

In het gemeentelijk vastgoedbeleid is bepaald dat de gemeente haar vastgoed voor minimaal de getaxeerde waarde dient te verkopen. Die taxatie, eerder in 2023 uitgevoerd, moet mogelijk worden geactualiseerd. De actuele vraagprijs/richtprijs is daarom volgens de woordvoerder nog niet bekend.

Zie ook dit artikel.