Categorie├źn

Service

Boksen en 'pound' voor Kika

Boksen en 'pound' voor Kika
Sport

Boksen en 'pound' voor Kika

  • Redactie
  • 15-04-2018
  • Sport
Boksen en 'pound' voor Kika
SCHIEDAM - Sportcentrum DFC Schiedam en Team Matt zamelen geld in voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Dit jaar gaat dat door middel van een sportmiddag komende zondag.

Al enkele jaren organiseren de sportschool en het team een sportief evenement om geld in te zamelen voor KiKa. Voorgaande jaren was het vooral met zumba, dit jaar kan er aan verschillende sporten gedaan worden. Zoals het 'nieuwe pound', met sportcentrum-eigenaar Wendy Smit en boksen met Don Diëgo Poeder.

"Het is echt een traditie geworden bij DFC Schiedam", vertelt Smit. "Dit jaar mag de sportieve middag voor KiKa dan ook niet ontbreken. We wilden het alleen iets anders doen dan voorgaande jaren, om zo voor ieder wat wils te kunnen bieden." Naast een workshop boksen onder leiding van niemand minder dan voormalig wereldkampioen boksen Don Diëgo Poeder, kan men zen worden met yoga, alles losgooien met sambaerobics en rocken met pound. Smit: Pound is onze nieuwste aanwinst en razend populair. Met zogeheten ripstix drum je als het ware mee tijdens de workout op muziek. Je traint er niet alleen je armen en schouders mee, maar ook je core, benen, billen... het is eigenlijk een work-out voor je hele lichaam."

Zie ook dit artikel.