Categorieën

Service

Bonte Koe: extra personeel om Kunefe-reep te maken

Bonte Koe: extra personeel om Kunefe-reep te maken
Winkelen

Bonte Koe: extra personeel om Kunefe-reep te maken

  • Redactie
  • 22-06-2024
  • Winkelen
Bonte Koe: extra personeel om Kunefe-reep te maken


SCHIEDAM - De Bonte Koe heeft vijf extra mensen aan het werk gezet om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar de Kunefe-chocoladerepen. Die maken een ware hype door omdat mensen zich tot koop laten aanmoedigen door 'influencers' op sociale media. Zie ons artikel van afgelopen maandag.

En die makers van filmpjes op bijvoorbeeld Tik Tok hebben invloed, zo blijkt. Dik twee weken geleden plaatste Monica Geuze een filmpje over de reep, gemaakt met bijzonder bladerdeeg en pistache, en liepen de verkopen van de reep hard op. Connor Klein, samen met zijn zus Amy eigenaar van de Schiedamse chocolademaker, vertelt erover aan de NOS, die gisteren ook aandacht aan de hype besteedde: "Vandaag ben ik via de achterdeur naar binnen gegaan, want er stonden weer allemaal mensen te wachten die voor de reep komen", zegt Klein. "Gisteren hadden we alles bijgewerkt, maar toen kwam Monica Geuze met een nieuwe 'taste-test' op TikTok." En dus gaat het weer los.

"Juni is normaal een rustige maand, met zo'n dertig online-bestellingen per dag. De laatste dagen is dat aantal opgelopen naar twee- tot vijfduizend bestellingen." Een in aller haast ingehuurde klantenservice moet de telefoontjes afhandelen; om de productie van de reep (ook bekend als de Dubai-reep, naar zijn oorspronkelijke 'geboorteplaats') op te krikken zijn er vijf mensen via een uitzendbureau ingehuurd. Normaliter werken er bij De Bonte Koe, tussen Hoogstraat en Lange Haven, vijf medewerkers aan de productie van de bonbons en repen. Met een nieuw aangeschafte oven kunnen meer Kunefe-repen worden gemaakt. Ook op de expeditie-afdeling worden extra mensen ingezet. 

Zie het artikel van de NOS hier.