Categorieën

Service

Boskalis transporteert elektrisch

Boskalis transporteert elektrisch
Nieuws

Boskalis transporteert elektrisch

  • Redactie
  • 09-06-2023
  • Nieuws
Boskalis transporteert elektrisch

Foto: Boskalis


SCHIEDAM - In de bouw vervoeren met elektrische vrachtwagens? Boskalis bewijst dat het kan. Het bedrijf nam de eerste van twee aangeschafte Volvo FH elektrische trekkers in gebruik.

De vrachtwagen rijdt met name van en naar de vestiging aan de Schiedamse Nieuwe Waterwegstraat. Daar heeft het bedrijf een eerste snellader geplaatst. 

Aan de Logistiekkrant vertelde manager Technische Dienst Jan-Willem Horstman dat de trekker zo’n 250 tot driehonderd kilometer kan rijden voor opnieuw moet worden opgeladen. “Aan het einde van de dag wordt de e-truck opgeladen aan een eigen reguliere lader.”

De tweede e-truck wordt op korte termijn geleverd. Daarnaast heeft het bedrijf nog vier elektrische Volvo FH 8x4 bakwagens in bestelling staan. Horstman legt uit dat het bedrijf bijna niet ontkomt aan deze investeringen: “Vanuit onze klanten en potentiële projecten krijgen we steeds vaker de vraag om elektrisch materieel te gebruiken. Deze twee elektrische trekkers zijn daarin de eerste stap voor ons transportbedrijf.”

Boskalis Nederland, actief in de bouwlogistiek, wil in 2030 voor 75 procent emissievrij werken. 

De keuze van Boskalis Nederland voor Volvo FH Electric was volgens Horstman eenvoudig. “We hebben al jaren goede contacten met Volvo Trucks en hebben hen gevraagd of ze ons in konden lichten zodra er zware elektrische trekkers op de markt kwamen. Er waren namelijk wel lichtere versies in omloop, maar geen trekkers die vijftig ton of meer konden trekken. Nu wordt de eerste batch met Volvo FH Electric trekkers in Nederland uitgeleverd en we zijn blij dat wij daarin mee voorop lopen.”

Horstman: “De inzetbaarheid wordt op korte termijn flink verhoogd omdat we bezig zijn om op nog zes plekken in Nederland een snellader te implementeren.”