Categorieën

Service

Branderszwemtocht stilgelegd

Branderszwemtocht stilgelegd
Nieuws

Branderszwemtocht stilgelegd

  • Redactie
  • 26-09-2020
  • Nieuws
Branderszwemtocht stilgelegd

Foto's: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De Branderszwemtocht is stilgelegd. Volgensde autoriteiten hield een groot deel van de deelnemers zich niet aan de Coronamaatregelen.

Dit bleek bij de start van de eerste groep zwemmers. "Daarbij bleek de organisatie niet in staat een en ander te corrigeren en in goede banen te leiden", zo meldt de gemeente Schiedam. "In overleg met de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio-red) en de politie heeft burgemeester Lamers besloten dat het met het oog op de gezondheid van deelnemers en andere aanwezigen onverantwoord is om onder deze omstandigheden het vervolg van de zwemtocht door te laten gaan."

Als eersten begonnen vanmorgen de zwemmers die zes kilometer wilden afleggen aan hun tocht. De andere zwemmers die 1,4 of 2,7 kilometer wilden afleggen zijn niet meer van start gegaan.

Petra Zwang, raadslid die de afgelopen jaren zwemmend door het Schiedamse water ging tijdens de Branderszwemtocht, baalt van de afgelasting. "Tas ingepakt, wedsuit, waterschoenen, warme kleding. Uitgebreid ontbeten. En blij dat de regen stopte en de zon zich liet zien. Miriam van Boxtel, Dani van Boxtel en ik hadden weer geoefend. Veel lieve vrienden en collega's die ons sponsoren. En dan gaat het niet door." Maar volgens haar is het ook vervelend voor de vrijwilligers 'die de afgelopen maanden bergen werk verzet hebben om dit tijdens de Coronocrisis te organiseren' en de mensen van de Redddingsbrigade, 'die met een lach aanmoedigen en helpen waar nodig'. "Voor al die vrijwilligers: sorry dat zwemmers jullie inzet niet waarderen, zich niet aan de afspaken houden."