Categorieën

Service

Brandstichter verwondde mogelijk zichzelf

Brandstichter verwondde mogelijk zichzelf
Nieuws

Brandstichter verwondde mogelijk zichzelf

  • Redactie
  • 08-08-2020
  • Nieuws
Brandstichter verwondde mogelijk zichzelf

Foto: FlashphotoNL


SCHIEDAM - De aanstichter van een autobrand op de Dr. Kuyperlaan in Nieuwland verwondde mogelijk zichzelf. Van de brandstichter zijn camerabeelden beschikbaar.

"Wie kwam er donderdagnacht 23 juli thuis met een verschroeide of verbrande broekspijp?", zo vraagt de politie zich af, in de oproep die zij uitstuurt om getuigen.

Die bewuste donderdagnacht rond een uur raakte een auto in de Dr. Kuyperlaan zowel aan de voor- als de achterkant in brand. "Dat maakt een technische oorzaak minder waarschijnlijk", aldus de politie. "De brandweer zag tijdens het blussen een dop van een jerrycan, wat het vermoeden van brandstichting versterkte."

Agenten werden die nacht aangesproken door een getuige die met zijn mobiel heeft gefilmd hoe een persoon de auto heeft aangestoken. "Het gaat om een persoon in donkere kleding, helaas is hij niet te herkennen op de beelden."

Wel is op de beelden te zien dat het linkeronderbeen van de dader in brand staat. "Dat betekent dat de dader die nacht moet zijn thuisgekomen met een verschroeide of verbrande linkerbroekspijp en misschien zelfs wel met een schoen met brand danwel schroeiplekken. Dat zou een aanknopingspunt voor andere getuigen kunnen zijn."

Mensen die denken informatie te hebben over deze brandstichter wordt gevraagd zich te melden bij de politie via T: 0800-6070 of anoniem via T: 0800-7000.

Zie ook dit artikel.