Categorieën

Service

Brandweer en HSM oefenen ernstig ongeval

Brandweer en HSM oefenen ernstig ongeval
Nieuws

Brandweer en HSM oefenen ernstig ongeval

  • Redactie/Flashphoto
  • 30-05-2024
  • Nieuws
Brandweer en HSM oefenen ernstig ongeval

Foto's: Flashphoto


SCHIEDAM - De bedrijfshulpverlening van HSM Offshore Energy aan de Westfrankelandsedijk heeft vanavond samen met de vrijwilligers van de brandweer Schiedam de gezamenlijke hulpverlening bij een ernstig ongeval geoefend.

De vrijwilligers van de brandweer oefenen regelmatig complexe scenario's om hun kennis en kunde op peil te houden. Deze avond waren zij te gast bij HSM Offshore Energy om samen met de bhv een oefenscenario te doorlopen, zodat ook de bhv'ers van het bedrijf in geval van een calamiteit getraind zijn in de samenwerking met de hulpdiensten. 

Op het terrein was - zo speelde men - een groot stuk staal uit een kraan gevallen en bovenop een medewerker terecht gekomen. De medewerker, in dit geval een pop, raakte hierdoor bekneld onder het staal. Door de schrik van dit ongeval heeft een passerende heftruckchauffeur een vat met gevaarlijke stoffen laten vallen, die vervolgens is gaan lekken. 

Aan de bhv'ers de taak de eerste hulpverlening te bieden, totdat de hulpdiensten zouden arriveren. Als extra dimensie aan de oefening werden de bhv'ers na aankomst van de brandweer ook onwel, vanwege de lekkende gevaarlijke stoffen uit het omgevallen vat. 

Voorafgaand aan de oefening zijn doelen opgesteld om te leren van elkaar in dergelijke situaties en als het onverhoopt ooit nodig is voorbereid te zijn in complexe situaties. Na afloop is de oefening gezamenlijk geëvalueerd.