Categorieën

Service

Buffertanks geplaatst voor warmtestation Groenoord

Buffertanks geplaatst voor warmtestation Groenoord
Nieuws

Buffertanks geplaatst voor warmtestation Groenoord

  • Redactie
  • 06-04-2023
  • Nieuws
Buffertanks geplaatst voor warmtestation Groenoord

Foto: Eneco


SCHIEDAM - Vandaag zijn twee grote buffertanks van tien meter lengte gearriveerd in Groenoord. Zij gaan deel uitmaken van het warmtestation dat Eneco realiseert, nabij zwembad en sporthal Groenoord.

Het station is weer onmisbaar in het warmtenet dat Eneco in Schiedam realiseert. In de tanks wordt warm water opgeslagen op momenten dat de vraag naar warmte laag is. Om te kunnen inzetten op piekmomenten, bijvoorbeeld in de ochtend of aan het begin van de avond. De buffertanks zorgen ook voor reservecapaciteit, zodat er altijd voldoende warmte beschikbaar is voor de aangesloten woningen. "Hiermee beschikken we straks over een efficiënt en stabiel werkende warmtevoorziening in Groenoord", zo stelt Eneco.

Afgelopen nacht arriveerden de buffertanks op hun nieuwe plaats van bestemming. Dat gebeurde via een speciaal transport, omdat de afmetingen van de tanks die van het reguliere wegvervoer te buiten gaan; behalve tien meter hoog zijn ze ook vierenhalve meter in diameter. Vanaf de afrit van de snelweg tot aan de bouwlocatie van het warmtestation vond het transport op sommige plekken stapvoets plaats. Na aankomst zijn de buffertanks met twee kranen op hun plek gehesen in het toekomstige warmtestation. De komende periode worden de muren van het gebouw vervolgens opgetrokken rondom de buffertanks.