Categorieën

Service

Buis Benelux weekend afgesloten voor werk

Buis Benelux weekend afgesloten voor werk
Nieuws

Buis Benelux weekend afgesloten voor werk

  • Redactie
  • 28-12-2022
  • Nieuws
Buis Benelux weekend afgesloten voor werk

SCHIEDAM - Rijkswaterstaat werkt in het weekend van 13 tot 16 januari aan de weg in de Beneluxtunnel. Het gaat om de rechter tunnelbuis in zuidelijke richting, buis A.

De op- en afrit Vlaardingen-Oost is dan gesloten, in zuidelijke richting. Tunnelbuis B blijft open. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingen en vertraging.

De afsluiting is nodig omdat Rijkswaterstaat werk gaat maken van de vervaning van de hittewerende bekleding boven de in- en uitgang van de tunnel.

Van vrijdagavond 13 januari negen uur tot maandagochtend 16 januari vijf uur wordt tunnelbuis A afgesloten om de voorbereidende werkzaamheden te verrichten. "Als de werkzaamheden door slecht weer niet door kunnen gaan, is het weekend erop als reserveweekend gepland", aldus Rijkswaterstaat.
 
Tijdens de werkzaamheden kan doorgaand verkeer vanuit Den Haag en Hoek van Holland richting Bergen op Zoom gebruikmaken van de linkerbuis (B) van de Beneluxtunnel. Verkeer vanuit Schiedam en Vlaardingen richting Bergen op Zoom wordt omgeleid in noordelijke richting, keert bij afrit 9 op de A20 en kan dan terug en door de tunnel via buis B.

Verkeer vanuit Den Haag en Hoek van Holland wordt geacht door te rijden door de tunnel en via de afrit Pernis door de tunnel terug te keren om alsnog bij Vijfsluizen de snelweg te verlaten. "Bij drukte wordt een adviesroute ingesteld om de route via de Beneluxtunnel te ontlasten", aldus Rijkswaterstaat. "Deze route tonen we op dynamische panelen langs of boven de weg." Voor verkeer uit de richting Den Haag richting Bergen op Zoom is dat de route via de snelweg A13 en de A20 richting de A16 en voor verkeer uit de richting Hoek van Holland of Utrecht richting Bergen op Zoom, is dat via de A20 en de snelweg A16.
 
Verkeer moet rekening houden met tien tot dertig minuten vertraging, aldus Rijkswaterstaat.