Categorieën

Service

Buitenraamdecoratie uitzoeken voor woning of bedrijfspand

Buitenraamdecoratie uitzoeken voor woning of bedrijfspand
Wonen

Buitenraamdecoratie uitzoeken voor woning of bedrijfspand

  • Advertorial
  • 28-04-2024
  • Wonen
Buitenraamdecoratie uitzoeken voor woning of bedrijfspand


SCHIEDAM - Het opknappen van een gevel van een woning, horecagelegenheid, winkel of ander bedrijfspand gaat gepaard met het uitzoeken van de juiste buitenraamdecoratie. Deze doet in het meest ideale geval namelijk veel meer dan de lichtinval reguleren. Na het installeren van de juiste soort raambekleding – screens worden veelal aangeraden – merk je dat deze nieuwe look meer voordelen biedt. 

Strakke look
Allereerst zoek je de soort buitenraambekleding uit die het beste bij het pand past. Voor kantoorpanden zijn dit strakke, zakelijke schermen die ook nog gebruiksvriendelijk zijn. Met een simpele druk op een knop aan de binnenmuur laat je ze op dan wel neer. Screens kopen voor een woning biedt eveneens de nodige speelruimte als het gaat om kleur en design. Hoe dan ook is die strakke look toepasbaar voor zowel ondernemers als particulieren. Beiden genieten van het comfort ervan. 

Isolerende werking: met screens bespaar je enigszins op energiekosten
Vrijwel elke soort raambekleding draagt bij aan de isolatie van een pand. Dat is te merken in de winter, wanneer door de raamdecoratie minder gestookt hoeft te worden. En al helemaal in de zomer: dan behoud je de ‘s nachts opgebouwde koelte en hoeft de airco geen overuren te draaien. In beide situaties bespaar je dus op energiekosten en dat is welkome bijvangst voor de eigenaar van elk soort gebouw. Wanneer je een vertrek ook van binnen raambekleding voorziet, neemt die besparing alleen maar toe. 

Licht reguleren: geen tegenlicht op de schermen
Het werken op schermen vraagt om enige schaduw, die je creëert door het neerlaten van de raambekleding. Aangezien we tegenwoordig evenveel thuis als op kantoor werken, zijn zowel kantoorpanden als bewoners gebaat bij deugdelijke screens en soortgelijke zonneschermen. Verder is het ideaal om tv te kunnen kijken of een presentatie op groot scherm te kunnen houden zonder tegenlicht. 

Op maat gemaakte screens dempen geluiden van buitenaf
Het is dan ook een uitkomst dat screens voor vrijwel elke raamsoort op maat gemaakt worden. Overigens worden ongewenste geluiden van buitenaf eveneens gedempt door deze raambekleding. Dat komt van pas tijdens een powernap of na een nachtdienst, maar ook als je gewoon rustig wilt werken, zonder al te veel afleiding. Je blik trekt toch al vaak onwillekeurig naar buiten. 

Privacy is belangrijk in ons dichtbevolkte land
Screens bieden optimale privacy. De buren hoeven tijdens hun avondwandeling niet te weten te komen of jij Vandaag Inside of Sophie & Jeroen kijkt. Bij kantoren die op de begane grond gevestigd zijn, is ook niet alles op de schermen bestemd voor voorbijgangers. Vanuit veel gebouwen kijken mensen bovendien bij elkaar naar binnen, vanaf hogere verdiepingen. Andersom heeft ook niet elke overbuur behoefte aan uitzicht op jouw activiteiten.