Categorieën

Service

Casper van Uden vierde in Scheldeprijs

Casper van Uden vierde in Scheldeprijs
Sport

Casper van Uden vierde in Scheldeprijs

  • Redactie
  • 07-04-2022
  • Sport
Casper van Uden vierde in Scheldeprijs

Casper van Uden, archieffoto


WIELRENNEN - Casper van Uden, lang Schiedammer maar tegenwoordig woonachtig in Sittard, werd gisteren vierde in de Scheldeprijs.

De twintigjarige wielrenner maakte deel uit van een grote en vroege vluchtersgroep van negentien man, die tot de finish vooruit bleef. Alexander Kristoff bleek de sterkste in de koers tussen Terneuzen het het Belgische Schoten bij Antwerpen. De Noor won de koers ook al in 2015. De afgelopen twee edities van de Scheldeprijs waren naar Fabio Jakobsen gegaan - de man van de verschrikkelijk val in Polen; hij werd nu vijftiende.

Want de negentien bleven niet allemaal voor op het peloton. Dertien bleven er over, die vanaf twintig kilometer voor de finish praktisch allemaal probeerden weg te komen. Dat kon, vanwege de twee minuten voorsprong die de kopgroep had. Ook Van Uden viel aan, maar kwam niet weg. Dat lukte Kristoff in de laatste kilometers wel. Danny van Poppel won de sprint van de andere koplopers, voor Sam Welsford en Casper van Uden.

Van Uden maakt deel uit van het zogenaamde 'Development Team' van zijn ploeg DSM. Eerder dit jaar won de semi-prof twee etappes in de ronde van Normandië.